23948sdkhjf

Verdens mindste ultralydsmåler tiltrækker millioninvestering

Iværksættervirksomheden Miitors har udviklet en ny teknologi, der kan måle vandforbrug mere nøjagtigt end traditionelle vandmålere.
Siden Miitors blev etableret i 2010 har udviklingen af den nye ultralydsmåler gået stærkt, og resultaterne viser, at den nye teknologi dækker et stigende behov i markedet for intelligente vandmålere.

- Vores ultralydsmåler er verdens mindste – både i størrelse og strømforbrug. Derudover giver den fleksible opbygning mulighed for et utal af varianter med en lille investering. Det gør vores teknologi attraktiv for målerfabrikanter, der med vores hjælp kan producere vandmålere uden bevægelige dele. De er mere effektive, mere følsomme og kan samtidigt fjernaflæses, forklarer Jens Drachmann, grundlæggeren bag Miitors.

Patenter og kapital i ryggen
Miitors har i dag 1 udstedt patent og 7 patentansøgninger på teknologien – inden for områderne radioprotokoller, ultralyd, mekanik, software og elektronik.

- Miitors er en forretning i rivende udvikling og med et højt vidensniveau. Deres testresultater viser, at teknologien fungerer, og vi kan se, at markedet efterspørger deres mere effektive og miljøvenlige løsning. Derfor er det en god investering for os at gå ind i selskabet nu, forklarer bestyrelsesformand i Insero i Horsens, Ulrik Kragh.

Investeringsfonden investerer i iværksættere med det formål at skabe bæredygtig vækst og udvikling i området mellem Horsens, Vejle og Juelsminde. Sammen med Insero har innovationsmiljøet NOVI, også skudt kapital i virksomheden.

- Vi investerede første gang i Miitors i 2010, da teknologien var i sin vorden. Nu har ideen vist sit værd, og vi er som innovationsmiljø glade for, at selskabet allerede nu har bygget noget op, som har kunnet tiltrække en kapitalstærk investor, og som snart er klar med en færdig prototype, forklarer porteføljechef i NOVI, Thor Jespersen.

Næste skridt
Miitors kan med den nye kapital tage forretningen til næste stadie.

- Vi skal nu færdigudvikle prototypen. Herefter skal vi tilpasse den til vores kunder, så de hver især får lige præcis den løsning de efterspørger. For at styrke forretningen og komme tættere på vores samarbejdspartnere, flytter vi vores kontor til Horsens. Her bliver vi en del af det udviklingsmiljø som Insero har været med til at bygge op, med studerende, iværksættere og netværk side om side. Det er en smeltedigel som der giver os fantastiske muligheder, forklarer Jens Drachmann.

Fakta om investeringen:
• Miitors ApS er stiftet januar 2010 af Jens Drachmann, og fik i december 2010 et kapitalindskud på ca. 2,8 mio. kr. fra NOVI Innovation og business angels.
• Der er netop underskrevet en aftale om en investering på i alt 9 mio. kr., hvoraf Insero kommer med 6,2 mio. kr. og resten kommer fra stifter og nuværende investorer (NOVI Innovation, Styrelsen for Forskning og Innovation, Vallenus og Longbus Holding).
• Miitors flytter til Horsens for at blive en del af byens innovationsmiljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079