23948sdkhjf

Kvinder kan hjælpe elektronikbranchen

Antallet af kvinder optaget på ingeniøruddannelserne stiger igen i år, og det vækker glæde hos branchefællesskabet DI ITEK.
Antallet af ansøgere på ingeniøruddannelserne er i stigning, og udviklingen drives ikke længere primært frem af mænd.

Læs også: Flere piger går efter en ingeniøruddannelse

Udviklingen vækker glæde hos DI ITEK, som er DI’s branchefællesskab for it, tele, elektronik og kommunikation.

- Vi ved, at interessen fra kvinder for elektronikindustriens uddannelser stiger, når man blander dem med eksempelvis medicin eller sundhedsvidenskab. Vi skal have udbredt kendskabet til elektronikbranchen yderligere, og derfor er det også glædeligt, at flere kvinder eksempelvis går efter en ingeniøruddannelse i disse år, siger Henrik Valentin Jensen, chefkonsulent i DI ITEK, til Electronic Supply.

Har brug for ressourcer
Han kalder det for en svær balancegang, at elektronik på den ene side ønsker at fremstå som en selvstændig branche, som på den anden side vinder udbredelse på stadig flere områder.

- Selv om elektronik nærmest er en del af alting, er det vigtigt, at vi stadig gør opmærksom på, at vi er en industri for os selv. Vi skal være gode til at forklare, hvordan elektronik bidrager til at løse en række af problemer, for det er stadig en forskningstung industri, så vi har brug for ressourcer til hele tiden at kunne udvikle os, siger han.

DI ITEK vil blandt andet sætte fokus på netop koblingen mellem elektronikbranchen og de store industrier i Danmark på dette års E-12 elektronikmesse i september, hvor også embedded systems og power electronics vil få særlig fokus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079