23948sdkhjf

B&O forlænger den nuværende strategiplan

Den stort anlagte ”Leaner, Faster, Stronger”- strategi kommer til at vare et år længere, end den oprindelige udmelding på fem år.
Med en omsætning på 819 mio. kr. i andet kvartal af regnskabsåret 2012/13 præsterede Bang & Olufsen en fremgang på 5,5 procent i forhold til samme kvartal i forrige regnskabsår, men skuffede samtidig ledelsens egne forventninger.

Væksten blev især drevet af Automotive og de nye produkter i B&O PLAY-serien, som præsterede en fremgang på henholdsvis 16 og 144 procent. Til gengæld gik AV-segmentet tilbage fra 552 til 476 mio. kr., hvilket kan tilskrives tre faktorer.

- For det første har Bang & Olufsens succes med den nye generation af innovative produkter påvirket salget af ældre produkter negativt. For det andet har vores beslutning om at gå fra et master dealer set-up til direkte distribution i udvalgte BRIK-markeder medført et fald i omsætningen. For det tredje viser en detaljeret analyse af resultaterne hos Bang & Olufsens netværk af uafhængige forhandlere, at en gruppe af forhandlere klarer sig betydeligt dårligere end resten af netværket, forklarer CEO Tue Mantoni, som derfor har iværksat en lukning af op mod 125 dårligt præsterende Bang & Olufsen-butikker.

Læs også: B&O lukker 125 butikker

Butikslukningerne kommer – sammen med en større optimering af butiksnetværket – til at påvirke regnskabet negativt med cirka 100 mio. kr. og medfører samtidig, at transitionsfasen i ”Leaner, Faster, Stronger”-strategien kommer til at tage ét år mere end forventet ved lanceringen, hvorfor strategiperioden udvides fra fem til seks år.

Bang & Olufsens nedjusterer samtidig de samlede forventninger til regnskabsåret fra ”en tocifret vækst” til blot at lande på et niveau, der er højere end de 3.008 mio. kr. i 2011/12.

- Den lavere omsætning vil have en negativ påvirkning på EBIT. Den negative påvirkning vil blive delvist opvejet af yderligere effektivitetsforbedrende aktiviteter samt en højere bruttomargin i regnskabsåret 2012/13. Forventningerne til resultat af primær drift (EBIT) er justeret således, at EBIT-marginen forventes at forblive positiv, konstaterer Tue Mantoni.

Nøgletal: Bang & Olufsen
• Nettoomsætning: 819 mio. kr. (776 mio. kr.)
• Resultat af primært drift (EBIT): 26 mio. kr. (47 mio. kr.)
• Resultat efter skat: 15 mio. kr. (29 mio. kr.)
• EBIT-margin: 3,2 % (6,0 %)
• Antal medarbejdere, ultimo: 2.142 (2.040)
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11