23948sdkhjf

Derfor er fibernettet ved at vinde frem i de danske boliger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nordiske Annonceindrykning

Fibernet er uden tvivl et ord du har hørt om, men er ikke med garanti noget, du har nogen form for uddybende viden om. Kort sagt, er fibernet den nye løsning for mange mennesker, der skal bruge internet i Danmark.

Fibernet kører over en ny form for kabel, hvilket, ifølge udbyderne, er en meget bedre løsning for internettets forbrugere. Men er det værd at vælge?

Mobilabonnementet er ikke nok til danskernes internetforbrug
Næsten alle danskere benytter sig i én eller anden kapacitet af internettet. Selvom det naturligvis varierer meget hvor meget folk rent faktisk bruger internettet til, er langt de fleste hver dag i kontakt med omverdenen gennem brug af internettet.

Mange mennesker bruger internet over data, gennem deres mobiltelefoner. Jo mere data ens mobilabonnement tilbyder, jo mere kan man være på internettet i løbet af dagen. Men for mange er dette langt fra nok. Her er der desuden behov for en landløsning til hjemmet, hvor man ikke behøver at bruge telefonens data.

Men en landforbindelse til internet stiller naturligvis spørgsmålet om hvilken type af landforbindelse man skal vælge – skal det være fibernet eller bredbånd?  

Skal jeg vælge fibernet eller bredbånd?
Der er mange danskere, der ikke kender forskellen på fibernet og bredbånd. Så hvis du er én af disse mange, er der ingen grund til at fortvivle.

Fibernet er generelt en hurtigere og mere stabil løsning, end det traditionelle bredbånd. Idet de fleste former for bredbånd fungerer over kobberledninger, har fibernettets udviklere optimeret denne løsning, når der skal internet ud til befolkningen. Her fungerer fibernet nemlig over en ny type kabel, som bredbånd ofte ikke længere kan hamle op med. Den nye type kabel er kaldet lyslederkabel eller optisk fiber, hvilket optimerer både hastighed og kvalitet af hjemmets internet.

Fibernet er (endnu) ikke tilgængeligt for alle internetbrugere i Danmark. Dette skyldes naturligvis geografiske begrænsninger, idet det endnu ikke er alle, der har fået de nødvendige ledninger placeret i jorden. Du kan derfor kun få fibernet, hvis det udbydes i det område du bor i.

Fibernet bliver hurtigere og hurtigere og mange mener, at dette er fremtidens internet. Der er derfor god grund til at skifte til denne form for internet, hvis du har muligheden for det i det område du bor i.

Hvordan får man fibernet?
Fibernet udbydes som nævnt ikke over hele landet. Man kan nemlig kun få fibernet, hvis der er gravet ledninger ned til det, nært det område du bor i. Mange nybyggede kvarterer starter derfor nu ud med at kunne få fibernet, da kablerne simpelthen graves ned mens resten graves ned.

Grundet den høje efterspørgsel, er producenterne af fibernet nu også begyndt at optimere og udvide mulighederne for hvor langt fibernettet kan række. Dette er som sagt ikke noget, der kommer til at ske med det samme. Men med tiden kan du sagtens forvente, at det vil blive en mulighed for dig at få fibernet. Ingen bør vente for længe på en god og stabil internetforbindelse.

 

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nordiske Annonceindrykning

Send til en kollega

0.087