23948sdkhjf

Organisk affald er en enorm ressource

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nordiske Annonceindrykning

I de senere år er vi blevet bedre og bedre til at undgå madspild, og det er den rette vej frem, når vi gerne vil skåne miljøet, klimaet og økonomien.

Organisk affald kan dog ikke helt undgås, derfor bør vi få det bedste ud af det. Det kan vi bestemt også, for organisk affald er i virkeligheden en enorm ressource.

Det organiske affalds potentiale
Der er flere anvendelsesmuligheder for det organiske affald. Det kan for eksempel bruges i vores energiforsyning, da det kan omdannes til biogas, bioethanol og bioolie. Der bruges også organisk affald som en vigtig del af nogle nye materialer. Det bruges for eksempel i produktionen af bioplastik.

Desuden anvendes store mængder af affaldet til jordforbedring, da det indeholder store mængder af næringsstoffer og karbon. I det hele taget kan dette værdifulde affald anvendes til netop at udnytte dets naturlige indhold af gødningsstoffer som kalium, kvælstof og fosfor. Derved spares meget på produktion og import af gødning.

En igangværende proces
Der forskes stadig på en mere optimal udnyttelse af det organiske affald. Primært bliver det i dag brugt til opvarmning, hvilket selvfølgelig er en god udnyttelse. Der ligger bare et større potentiale i det organiske affald, som med tiden kan udnyttes endnu bedre.

Processen er godt i gang, og nye innovative initiativer kommer hele tiden til. I hvert fald er der sket en markant holdningsændring i forhold til vores store mængder af affald. Det er et stort og meget vigtigt skridt i den rigtige retning.

Affaldssortering og madspild
Flere og flere går op i at få sorteret affald og ser vigtigheden i det. Det gælder både privatpersoner og industrier. Der er stadig plads til forbedring, men viljen til at sortere, fordi det giver så god mening, er stigende.

For at reducere madspild, som der er mange gode grunde til at gøre, er mange blevet meget bedre til at indkøbe mindre og til at udnytte madvarerne bedre.

For at optimere den del af ressoursebevidstheden kunne det være en idé for mange at bestille nogle færdigpakkede måltidskasser, hvori der er lige netop den mængde af råvarer, der skal til for at producere de måltider, familien har brug for. På den måde får man ikke købt mere ind, end man har brug for. Se mere her, hvilke fornuftige måltidskasser, der findes.

Vi bør alle bidrage til en forbedret resurseudnyttelse
Alle bør trække på samme hammel, når det kommer til at udnytte vores ressourcer bedst muligt. Hvis vi løfter i flok, globalt set, så kan vi stadig nå at vende udviklingen til det bedre.

Derfor er det yderst vigtigt, at vi hver især gør, hvad vi kan – uden at blive hysterisk fanatiske. Lad fornuften styre, og tænk bevidst over, hvordan du kan bidrage til at forbedre miljøet.

Vi kan starte i vores egen husholdning og så håbe på, at flere og flere virksomheder også melder sig ind i kampen. Det er jo i vores alle sammens interesse, at vi passer på vores jord og på hinanden.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nordiske Annonceindrykning

Send til en kollega

0.1