23948sdkhjf

Kamera til bilen både for og bag – hvad skal du vælge?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Et kamera til bilen er løsningen, hvis du er træt af parkeringsskader og hærværk. Eller hvis du synes, det er en plage, hver gang du skal bakke med bilen.

For med et kamera monteret på bilen både for og bag, kan du få hjælp til begge dele – og meget mere. Læs med, og find ud af, hvad du kan bruge et dash- og bakkamera til.

Du har sikkert hørt, at der kan monteres kameraer flere steder på bilen. Men hvad gør det godt for, og kan du i det hele taget bruge optagelserne til noget.

Generelt findes der to typer kameraer: Et dashcam som monteres på instrumentbrættet eller i forruden, og et bakkamera som sættes bag på bilen.

Hvad kan du bruge et dashcam til?
Er der nu endnu en bilist, som er kørt fra en skade, som han eller hun har lavet på din bil, mens den stod parkeret?

Så er det på tide at få anskaffet et såkaldt dashkamera. For det holder øje med omgivelserne, og optager, hvis der er nogen, som kører ind i eller på anden måde får din bil til at bevæge sig, når den holder parkeret.

Så kan kameraet tage et billede at bilen, der påkører dig, eller gerningsmanden som laver hærværk. Men står bilen parkeret på privat grund, kan du ikke bruge optagelserne til noget. Men du kan jo godt fortælle politiet, hvilke nummerplade bilen havde, som kørte ind i dig.

Dashcam’et optager også under kørslen, og de optagelser kan – hvis forsikringsselskaberne accepterer det – godt bruges til at afgøre skyldsspørgsmål, hvis der er uenighed om hændelsesforløbet ved en ulykke.

Køber du det bedste dashcam, kan det også advare dig under kørslen, hvis du trækker over midterstriben, eller hvis du kommer farlig tæt på en forankørende.

Hvad kan du bruge et bakkamera til?
Et bak-kamera til bilen kan – som navnet antyder – bruges til at vise, hvad der er bag ved bilen, når du bakker. Derved undgår du at påkøre noget, og kan bedre se at bakke lige ind i f.eks. en parkeringsbås.

Selve kameraet monteres et sted bag på bilen, eller i bagruden, så det giver dig det fornødne overblik, når du bakker.

Billedet fra kameraet vises så på en skærm, som kan stå oven på instrumentbrættet, hænge i vinduet, eller være en integreret del af det multimedie-anlæg, som du har monteret i bilen.

Nogle dashcams fås også med bakkamera. Så skifter billedet på skærmen, så snart du sætter bilen i bakgear.

Så vil du have bedre overblik og bedre beviser i forsikringssager, skal du anskaffe dig et dashcam eller bakkamera til bilen.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.063