23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Arktisk Beredskab holdt varmen med ENTIFFIC AIR

Arktisk Beredskabsstyrke afholdt i november 2021 øvelsen ’Arctic Light’ med enheder fra hele Rigsfællesskabet og USA for at øge trygheden for grønlandske og færøske borgere og andre, der færdes i området.

I 2017 blev Nordgrønland ramt af en stor katastrofe efter et fjeldskred og en tsunami på omkring 10 meter oversvømmede store dele af bygden Nuugaatsiaq og skyllede mange af husene i havet. På baggrund af denne hændelse trænede Arktisk Beredskabsstyrke sin evne til at blive indsat i fjeld- og fjordområder i Grønland.
 
Øvelsen gik ud på at træne deltagerne i redningsaktioner og inddæmning af miljøkatastrofer som del af et realistisk tsunami-scenarie. I scenariet var flere huse i bygden Qoornoq skyllet i havet og mere end 32 indbyggere savnet. Derudover var al forsyning og alle kommunikationslinjer ødelagte.
 
ENTIFFIC AIR PORTABLE holdt deltagerne varme
I forbindelse med øvelsen havde flere af de deltagende enheder stor glæde af ENTIFFIC AIR PORTABLE – et lille højeffektivt transportabelt og kompakt varmeapparat, der kører på diesel og kan opvarme fx telte og felthospitaler.
 
Varmeapparatet er unikt i sin konstruktion og kræver ingen forsyning fra ekstern strøm eller andre former for tilslutning, hvilket er med til at give brugerne en længe ønsket større fleksibilitet i forhold til opvarmning.
 
Leverer også strøm til opladning
Udover at opvarme er ENTIFFIC AIR PORTABLE nemlig selvforsynende med strøm og oplader dermed det indbyggede batteri under drift, hvor konventionelle varmeapparater modsat bruger strøm. Det er således i et vist omfang muligt, at oplade andet strømforbrugende elektronik som fx satellittelefoner eller forsyne mindre LED-lamper.
 
ENTIFFIC AIR PORTABLE kører på diesel og fungerer i temperaturer ned til -40 grader. Er omgivelsestemperaturen under -20 grader benyttes petroleum i stedet for diesel. Brændstofforbruget svarer til andre 2kW varmeapparater – nemlig ca. 0,2 l/time.
 
Termostatstyring er standard, og med den indbyggede 5 m lange ledning kan man placere temperaturføleren, der hvor komforttemperaturen skal opnås, mens varmeapparatet står udenfor.
 
Tryghed og mere tid til vigtige opgaver
Sikker og stabil opvarmning giver personalet mere tryghed og ofte også mere tid og overskud til andre og vigtigere opgaver. Alt man skal sørge for er, at der er brændstof i tanken. ENTIFFIC AIR PORTABLE bidrager videre positivt til miljøregnskabet fordi man nu kan spare drift og vedligehold på generatorer når disse alene blev anvendt til forsyning af mindre varmere
 
Med sin selvforsynende funktion er ENTIFFIC AIR PORTABLE oplagt til brug på fjerntliggende steder og i områder uden strøm. Den er bærbar og er et oplagt valg for førstehjælps- og nødhjælpspersonale, der har behov for livgivende varme i forbindelse med deres mission.
 

Hvis du vil høre mere om ENTIFFIC AIR PORTABLE er du velkommen til at kontakte Niels Willumsen, AWILCO på telefon +45 40 56 95 00 eller på mail nw@awilco.dk

Du kan også læse mere om ENTIFFIC AIR-produkter på vores hjemmeside her >

 
På billedet ses et af Beredskabsstyrelsens mandskabstelte, der varmes op af en orange ENTIFFIC AIR PORTABLE under øvelsen ”Artic Light” på Grønland i november 2021.

AWILCO Flexible Power Solutions
Yderholmvej 64
4623 Ll. Skensved
Solrød Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11805299
P nummer: 1000279350

Kontaktperson

TJ
Torben Jantzen
torben@aogj.dk

Send til en kollega

0.031