23948sdkhjf

Danmark bragede ud i rummet i Europas største rumhovedstad

| Medlemsnyhed | Indrykket af Udenrigsministeriet - The Trade Council

Center for Defence, Space & Security og den danske ambassade i Paris samlede Aalborg Universitet, DTU, danske og franske rumvirksomheder og militære myndigheder for at danne fælles front ved den dansk-franske konference Space Innovation Event 2022

Tirsdag den 8. november bragede Danmark ud i rummet i Europas største rumhovedstad Toulouse i Frankrig.

Den danske forsvarsattaché, brigadegeneral Prins Joachim åbnede konferencen sammen med Danmarks ambassadør i Frankrig, Michael Starbæk Christensen og den danske astronaut Andreas Mogensen. I løbet af dagen havde højtstående embedsmænd, forretningsfolk og akademikere fra både dansk og fransk side rig mulighed for at udveksle synspunkter og forretningsidéer.

Under konferencen underskrev den danske virksomhed GomSpace et Memorandum of Understanding med de franske virksomheder Hemeria og CS Group. Aftalen kommer til at danne rammen om virksomhedernes fremtidige samarbejde og ønske om at understrege den øgede værdi, man som sektor kan opnå ved at samarbejde på tværs om udvikling af nye løsninger.

Gomspace er den seneste i rækken af danske virksomheder, der har indgået samarbejdsaftaler med franske partnere inden for rumfarts- og forsvarsindustrien.

At der er stor interesse for danske virksomheders kompetencer var tydelig under eftermiddagens matchmaking session, hvor mange franske virksomheder mødte op. Flere af de deltagende virksomheder gik efterfølgende hjem med aftaler om yderligere drøftelser om potentiel fremtidigt samarbejde og udvikling af projekter. Se videoen fra dagen.

Vil du vide mere om mulighederne for at blive en del af de fortsatte aktiviteter for at markere danske virksomheder som centrale samarbejdspartnere for den franske rum- og forsvarsindustri?

Så kontakt Berit Frederiksen Leloup fra The Trade Council på ambassaden i Paris på berlel@um.dk.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Udenrigsministeriet - The Trade Council

Asiatisk Plads 2
1448 København K
Danmark
Udenrigsministeriet - The Trade Council

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094