23948sdkhjf

Sådan måler du dit elforbrug

| Medlemsnyhed | Indrykket af VS Automatic A/S

Er du dus med dit elforbrug? Eller er det noget af det mest fremmede for dig? Ligegyldigt om du kan sige ja til det ene, dem begge eller ingen af dem, kan du højst sandsynligt lære noget nyt af dette indlæg.

Du får du nemlig svar på, hvordan du måler dit elforbrug og tips til, hvordan du kan spare på strømmen.  

Læs hele artiklen her: Sådan måler du dit elforbrug  

Det gennemsnitlige elforbrug 

Når du vasker tøj, ser tv eller bare har en lampe tændt, forbruger du el. Det er dét, dit elforbrug består af. Du kan se på din elregning, hvilket elselskab, som leverer dit el. 
Ifølge Energistyrelsen har én person et elforbrug på 1.600 kWh om året. Men uden at gå på kompromis med komforten, kan du godt nedskære dit forbrug til 1.000 kWh om året. Bor du alene, er det mere realistisk, at du kan nedskære dit forbrug ned til 1.500 kWh om året. Grunden til, at forbruget ikke ville kunne nedskæres mere er, at forbrug til fx køleskab, fryser og lign. vil være det samme om du er én eller to personer i husstanden. 
Dit forbrug afhænger også af størrelsen på din bolig. Bor du i lejlighed, vil dit forbrug typiske være lavere sammenlignet med den samme størrelse husstand i et hus.  

Mål dit forbrug 

Vi har fundet frem til 4 forskellige måder, hvorpå du kan se og måle dit elforbrug: 

1️⃣ Tjek din fjernaflæste måler. – Det er nemt, du skal bare logge ind på dit elselskabs hjemmeside, og så kan du se dit elforbrug. 

2️⃣ Se dit forbrug på en app. – Mange elselskaber tilbyder dig muligheden for at se dit elforbrug på en app. Så har du det altid lige ved hånden. Du vil normalt kunne finde appen på elselskabets hjemmeside, Google Play eller App Store.  

3️⃣ Find dit eloverblik. – Du kan nemt finde dit eloverblik på eloverblik.dk vha. vores step by step guide. Så får du adgang til et stort overblik over dit elforbrug. 

4️⃣ Brug en energimåler. – Tilslut dine elektroniske brugsgenstande til en energimåler og find ud af det præcise elforbrug pr. brugsgenstand.  

Du kan læse mere om de fire måder i blogindlægget: Sådan måler du dit elforbrug  


Sådan kan du spare strøm og minimere elforbruget 

En af de store strømslugere i mange hjem er standby-forbruget. Det opstår, når dine elektroniske brugsgenstande er tilsluttet, men ikke er tændt og dermed står på standby. Du kan vha. en elspareskinne skære ned på dit standby-forbrug.  

Vil du vide mere om, hvordan en elspareskinne fungerer, hvorfor du skal vælge en fast eller variable timepris ift. din el aftale og hvornår strømmen er billigst? – Så læs med her:  Sådan måler du dit elforbrug 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
VS Automatic A/S

Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens
Danmark
VS Automatic A/S

Send til en kollega

0.126