23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Jetprinter sikrer produktion i Danmark

En MY600 jetprinter har sendt stencilscreeneren på pension hos udviklingshuset og elektronikproducenten CB Svendsen. Printeren har givet en langt højere fleksibilitet i produktionen af prototyper og specialemner.

Fleksibilitet er et afgørende konkurrenceparameter for CB Svendsen, der laver både elektronikudvikling og elektronikproduktion.

Derfor valgte virksomheden fra Værløse nord for København i slutningen af 2016 at investere i en MY600-inkjetprinter fra MyCronic, der i Danmark forhandles af Eltraco.

De større serier produceres i dag hos en samarbejdspartner i Polen, men prototyper, nulserier samt specialproduktioner er fortsat et vigtigt forretningsområde for CB Svendsen og produceres stadig i Danmark på virksomhedens egne SMD-linjer.

CB Svendsen anvendte indtil for nylig traditionelle stencilscreenere i prototypeproduktionen til overflademontage af komponenter. Men kombinationen af høje omkostninger til nye stencils og den lave fleksibilitet fik virksomheden til at investere i en jetprinter i stedet for.

”En jetprinter er en meget mere fleksibel teknologi end stencil. Med MY600’eren kan vi eksempelvis tilføje ekstra komponenter til printet uden at skulle købe en helt ny stencil, eller vi kan ændre dispenseringen løbende under produktionen, så loddeprocessen og kvaliteten optimeres. Samtidig er det en fremtidssikret teknologi, der teknologisk bringer os helt frem i førerfeltet herhjemme,” siger administrerende direktør, Jakob B. Svendsen.

Krævende kundeopgave krævede en jetprinter
Printeren har da også allerede vist sit værd i forbindelse med en nylig kundeopgave.

Inden CB Svendsen modtog printet, havde kunden på forhånd monteret nogle komponenter på en helt speciel måde, der gjorde, at det slet ikke var muligt for CB Svendsen at lodde de resterende komponenter med stencil. Men MY600’eren kunne derimod dispensere loddetin til de nye komponenter uden om de eksisterende kredse.

”Uden en jetprinter havde vi ikke kunnet løse den opgave. Alternativet var at dispensere printet i hånden,” siger Jakob B. Svendsen, som uddyber, at printene generelt bliver mere og mere komplekse.

Hurtigere end andre teknologier
MY600’eren er en af de hurtigste jetprintere på markedet og kan dispensere 300 dots i sekundet.

Ifølge Jakob B. Svendsen er det dog fleksibiliteten, der er afgørende for CB Svendsen. Man har samtidig investeret i en automatisk loader, så medarbejderne har to hænder fri, hvilket de heller ikke havde, da man brugte stencil.

”Vi var ude og sondere markedet for forskellige teknologier, men vi valgte MY600’eren, fordi den kan tage større boards (printplader, red.), hvilket er nødvendigt for en del af vores kunders produkter. Og så er en jetprinter betydeligt mere fleksibel end andre teknologier, eksempelvis automatiske stencilscreenere.”

Læs mere om vores jetprintere her.

Eltraco ApS
Højager 4
5270 Odense N
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27509908
P nummer: 1010325486

Send til en kollega

0.062