23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kompakt pick-and-place-maskine optimerer serieskift

En MY300 pick-and-place maskine fra Mycronic sikrer CB Svendsen hurtige omstillinger mellem serier.

Elektronikproducenten og udviklingshuset CB Svendsen har via en række investeringer i ny produktionsteknologi fremtidssikret sin maskinpark de næste mange år.

Senest har virksomheden investeret i en MY300 pick-and-place-maskine fra Mycronic, der øger effektiviteten og flowet i produktionen takket være blandt andet hurtige omstillinger mellem forskellige serier.

”Vi har brug for hurtige omstillinger, så vi fortsat kan lave små- og specialserier her i Danmark,” forklarer administrerende direktør i CB Svendsen, Jakob B Svendsen.

Fylder 40 procent mindre
MY300-maskinen er en del af Mycronics MYPro-serie og bygger videre på teknologiplatformen fra tidligere generationer pick-and-place maskiner. Maskinens footprint er dog 40 procent lavere end forgængerens, ligesom hastigheden er blevet højere takket være blandt andet automatisk jobvalg og hurtigere skift mellem værktøjer.

For CB Svendsen er netop lynhurtig omstilling mellem serier et nøgleparameter, idet virksomheden laver både elektronikproduktion og elektronikudvikling med dertilhørende stor varians i komponent- og seriestørrelser.

Derfor er det af stor betydning, at MY300-maskinen eksempelvis kan loade komponenter til næste projekt, mens den kører en igangværende serie. Samtidig kan den programmeres online, så operatøren ikke behøve sidde fysisk ved maskinen.

”Det giver os en markant optimering i forbindelse med serieskift,” siger Jakob B. Svendsen.

AOI-udstyr sikrer kvaliteten
I forlængelse af købet af MY300-maskinen har CB Svendsen desuden investeret i en AOI-maskine (Automated Optical Inspection) fra producenten MEK, der ligeledes forhandles af Eltraco.

Udover fabrikken i Værløse nord for København samarbejder CB Svendsen med en underleverandør i Polen, som typisk håndterer serier med høj volumen. Men netop kombinationen af en effektiv SMD-montage og efterfølgende automatisk inspektion er med til at holde blandt andet en igangværende ordre på 10.000 emner i Danmark.

”Hvis vi kan benytte SMD-montage og så en efterfølgende automatisk kontrolinspektion med AOI, kan vi godt holde den slags opgaver herhjemme,” slutter Jakob B. Svendsen.

MY300-maskinen findes i tre varianter. Læs mere om maskinen her.

 

Eltraco ApS
Højager 4
5270 Odense N
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27509908
P nummer: 1010325486

Send til en kollega

0.048