23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Små tolerancer kræver stor tillid

Müller Gas Equipment A/S (MGE) har fået produceret indvendige dele - spindlere og koblinger - til deres højkvalitets flaskeventiler og gasregulatorer hos IMAS siden 2008.

”Vi kontrollerer det sjældent, når IMAS leverer til os. De sender aldrig noget, der ikke er i orden,” siger Thorsten Rossen, produktionschef hos MGE, om den tillid, der er kommet ud af mange års samarbejde.

I den lille by Vollerup lidt uden for Sønderborg ligger virksomheden Müller Gas Equipment A/S, der beskæftiger 140 medarbejdere.

MGE blev grundlagt i 1930 af brødrene Arthur & Hubert Müller og har mere end 90 års erfaring med Gasteknologi. I dag er både anden og tredje generation stadig en del af den daglige forretning, og MGE er vokset til at blive en af verdens førende producenter indenfor flaskeventiler og gasregulatorer.

Gasflaskeventiler i verdensklasse

MGE producerer, flaskeventiler til industrigasser, medicinske gasventiler, brandslukningsventiler og alle andre tænkelige flaskeventiler og gasregulatorer.

Det gør de så godt, at helt op imod 95 procent af produktionen eksporteres til kunder over hele kloden. Det er kunder inden for blandt andet gasindustrien, hospitals- og sundhedsvæsener, svejseindustrien mm.

Kvalitetsarbejde med meget små tolerancer

Produktionen af flaskeventiler og gasregulatorer er højkvalitetsarbejde med meget små tolerancer.

Sådan må det være, når det handler om fx cylinderventiler til flasker, der er designet til propan- og butangasser samt medicinske og tekniske gasser med et arbejdstryk på op til 414 bar. Der er simpelthen ikke plads til afvigelser eller fejl.

Man kan stole på IMAS

En del af MGE kvalitetskomponenter baserer sig på emner i rustfrit stål, som IMAS har leveret i snart 15 år. Det handler om indmaden til ventiler og regulatorer, typisk spindlere og koblinger, som IMAS hvert år leverer mange tusinder af, fordelt på flere tusinde batches.

MGE’s kravsspecifikationer til IMAS levner kun meget lidt plads til udsving. Faktisk er tolerancerne typisk omkring +/- 0,05 mm. Alligevel kan MGE’s produktionschef Thorsten Rossen uden rysten i stemmen sige:

”Vi måler stort set aldrig, når IMAS leverer. De er altid så ærlige, så de sender aldrig noget, der ikke er i orden. En sjælden gang sker der noget i produktionen, som gør, at stålet er knækket eller målene afviger fra tegningerne. Så ringer de altid i forvejen og spørger, om vi kan bruge det, eller om de skal lave et nyt batch. Længere er den ikke, og sådan har det altid været.”

Klimabevidsthed er mere end skåltaler

For både MGE og IMAS, er det en grundlæggende indstilling, at konkurrenceevne og klimabevidsthed ikke er hinandens modsætninger. Derfor har begge virksomheder forpligtet sig i forhold til FN’s klimamålsætninger.

Og det er ikke kun skåltale-ambitioner. Mere end halvdelen af den elektricitet, der bruges til produktionen af MGE’s ventiler, stammer fra vedvarende energikilder.

For Thorsten Rossen personligt er det også et fokuspunkt at vise klimabevidsthed samtidig med, at virksomhedens markedsposition fastholdes. Og som hos IMAS er det også ved hjælp af innovation og robotteknologi, at fremtiden mødes:

 ”Jeg har været hos Müller i 30 år og har været produktionschef siden 2010. I min tid hos Müller er der blevet sat 37 robotter ind i produktionen. Det er store investeringer, men de er nødvendige, hvis miljø, kvalitet og produktionshastighed skal kunne konkurrere globalt,” siger Thorsten Rossen.

Brug tiden rigtigt

Konkurrenceevne er mange ting og kommer i mange former. Blandt andet evnen til at bruge tiden der hvor det giver mest værdi for virksomheden. Derfor lader vi Thorsten Rossen slutte af med dette citat:

 ”Den tillid, der er bygget op gennem mange år mellem MGE og IMAS, betyder virkelig meget. Tænk bare på al den tid og energi, vi sparer på kvalitetskontrol.”

IMAS A/S
Geminivej 4
2670 Greve
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK48248713
P nummer: 1001910957

Kontaktperson

AR

Send til en kollega

0.359