23948sdkhjf
Del siden
Annonce

3 grunde til at virksomheder bør investere i solceller med batteri

Den grønne dagsorden og skyhøje elpriser har gjort solceller med batteri mere aktuelle end nogensinde før. Også til virksomheder.

Vi præsenterer her vores tre bedste grunde til, hvorfor virksomheder bør overveje at investere i solceller med batteri, også kendt som et hybrid solcelleanlæg. 

1. I får mest ud af den gratis strøm, anlægget producerer 
Vælger I et solcelleanlæg uden batteri, bliver jeres elforbrug kun dækket af solenergien, så længe det producerer strøm, dvs. når solens stråler rammer anlægget. Producerer anlægget mere strøm, end I kan nå at bruge, bliver den overskydende strøm sendt ud i elnettet. Samtidig er I nødsaget til at dække elforbruget med strøm fra elnettet om natten og i andre mørke og mindre effektive perioder. Det kan som bekendt være dyrt.  

Ved at tilføje et batteri til solcelleanlægget, kan virksomheden selv få gavn af den overskydende strøm. Den lagres nemlig på batteriet, og – afhængigt af anlæggets størrelse – kan størstedelen af jeres forbrug dækkes af solcellerne.

2. I får en stabil elforsyning
Et batteri kan også sørge for en stabil elforsyning og afværge forstyrrelser i jeres arbejdsprocesser pga. strømafbrydelser. Selvom en nødgenerator kan give sikkerhed ved strømafbrydelser, tager det tid at starte den op, og selv et kortvarigt strømsvigt kan have konsekvenser for en virksomhed.

Et batteri adskiller sig desuden fra en nødgenerator ved, at man kan reparere en beskadiget del af det, uden at strømforsyningen bliver afbrudt helt.

3. Virksomhedens grønne profil bliver styrket 
Vil I gerne gå forrest i den grønne omstilling? Oplever I en større og større forventning om at tænke bæredygtigt? I er ikke de eneste!

Et solcelleanlæg med batteri kan være en god løsning, da det producerer strøm uden at forurene. Og takket være batteriet er I endnu tættere på at blive 100 % selvforsynende, hvilket gavner både virksomheden og miljøet.

Anlægget skal passe til virksomheden
Solceller er en større investering, der alt efter anlægget kan koste fra 60.000 kroner og opefter. Det er som udgangspunkt en engangsinvestering, men på større anlæg kan der komme udgifter i forbindelse med vedligehold.

Hvilket anlæg, jeres virksomhed anbefales, hænger sammen med størrelsen på virksomheden og jeres forbrugsmønster. Bruger I mest strøm i løbet af dagen, eller har I en produktion kørende hele døgnet?

Et anlæg, der passer til virksomhedens størrelse og forbrug, vil skrue ned for elregningen, og i perioder kan det være en indtægtskilde at sælge overskydende strøm.

Det er altså et regnestykke med mange ubekendte at finde ud af, hvor meget virksomheden sparer på forbrug, hvor meget den kan tjene på at sælge strøm fra anlægget, og dermed hvor lang tid der går, før anlægget er tjent hjem.

Både forbrugsmønsteret, anlæggets størrelse og type og de fremtidige elpriser spiller ind for økonomien omkring investeringen. Men hvis I ønsker en lavere elregning og et mere klimavenligt forbrug, er solceller med batteri et godt valg.  

Solcelleeksperterne hos VS Automatic er klar til at hjælpe jeres virksomhed med en grøn løsning, der giver maksimalt udbytte. 

Uanset om I har spørgsmål eller brug for rådgivning, kan vi fanges på vores hjemmeside eller på telefon 75 64 18 99.

VS Automatic A/S
Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21381802
P nummer: 1005011526

Kontaktperson

DLN
Dorthea Lind Neuenschwander
dne@vs-automatic.dk

Send til en kollega

0.031