23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny samarbejdsaftale skal skabe integreret energi- og industriparker i USA

Den 3. maj underskrev Udenrigsministeriets Trade Council i Nord Amerika, det amerikanske infrastruktur-selskab SixCo og den danske grønne industripark GreenLab en samarbejdsaftale, der skal føre til implementeringen af nye grønne energi- og industriparker i delstaten Nevada ud fra dansk forbillede.

Den 3. maj underskrev Udenrigsministeriets Trade Council i Nord Amerika en samarbejdsaftale med den grønne industripark-udvikler GreenLab og amerikanske SixCo – en organisation som består af amerikanske virksomheder, der fokuserer på infrastrukturprojekter særligt inden for industri og handel. Samarbejdsaftalen er indgået med støtte fra United States Department of Agriculture, Nevadas Governor’s Office of Economic Development og Lincoln County Regional Development Authority.

Aftalen skal fremme et langsigtet samarbejde på klimatilpasningsområdet, og i første omgang skal der etableres en integreret og grøn energi- og industripark i delstaten Nevada med danske GreenLab i Skive som forbillede. ­­­

-          United States Department of Agriculture er glade for at samarbejde med Trade Council of Denmark, GreenLab og SixCo om denne betydningsfulde chance for at støtte den amerikanske regerings bestræbelser på at investere i bioøkonomi. Særligt gennem tiltag i forbindelse med præsident Bidens nyligt godkendte Inflation Reduction Act – heraf bioraffinerer, vedvarende kemikalier og biobaseret produktion, siger Chris Cassidy, National Business Renewable Energy Advisor for United States Department of Agriculture.

I underskriftsceremonien i Washington, DC, deltog også Derick Hembd fra SixCo. Han mener, at den nye aftale vil støtte op om delstatens ambitioner inden for vedvarende energi.

-       SixCo Nevada, Inc er beæret og begejstret for at deltage i et samarbejde med Danmarks Trade Council og GreenLab. At bringe GreenLabs cirkulære “no waste” model til Nevada, vil styrke delstatens aspirationer om at blive energikatalysator for USA og Nordamerika, siger Derick Hembd, formand for SixCo, Nevada. 

Med samarbejdsaftalen har de involverede partnere forpligtet sig til at udveksle viden med henblik på at udvikle nye grønne energi- og industriparker i Nevada og potentielt andre steder i USA. 

Konceptet bag den nye bæredygtig energi- og industripark i Nevada stammer fra GreenLab ved Skive. Her har man opnået stor succes med at skabe bæredygtige synergier mellem virksomheder og samtidig skabe nye grønne forretningsmodeller og lokal grøn vækst. 

Samarbejdsaftalen med amerikanske SixCo er første gang, at GreenLab skal være med til at etablere et lignende projekt på tværs af Atlanten. Det er noget som Christopher Sorensen der er administrerende direktør i GreenLab ser frem til: 

-        Vi er glade for at dele den viden vi har opnået i GreenLab Skive og ser frem til at arbejde videre med vores metodik blandt andet gennem uddannelsesforløb og missionsdrevne forskningsprojekter. Det har fra starten været vores målsætning at skabe en replikerbar model for et sammenhængende “no-waste" energisystem, og det agter vi at være med til at facilitere i USA.

Som led i aftalen indgår en række fact-finding missions faciliteret af Udenrigsministeriets Trade Council, som også skal facilitere samarbejdet og fremadrettede projekter. Der er endnu ikke fastlagt en dato for, hvornår første spadestik til Nevadas nye grønne og cirkulære energi- og industriparker tages. 

Fakta: 

Om GreenLab
GreenLab er en grøn og cirkulær energi- og industripark, der blev etableret i 2019 for at teste, demonstrere og accelerere den grønne omstilling ved at forbedre den måde, hvorpå vedvarende energi produceres, konverteres, lagres og anvendes. GreenLab viser vejen for hvordan ”energisiloer” kan nedbrydes og energisystemer sammentænkes. Det sker i praksis og i fuld skala igennem GreenLabs SymbiosisNet™. GreenLab har skabt de ideelle rammer for at industriel produktion kan forbindes med en ny og innovativ energiinfrastruktur, forskning og storskala test af nye teknologier. 

Om SixCo
Organisationen SixCo skaber og administrerer partnerskaber mellem private og offentlige interessenter med ønsket om at implementere nye teknologier der kan imødekomme behov inden for infrastruktur og økonomisk udvikling. 

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

MAW
Mie Andersen Wickstrøm
+45 33920066 miewic@um.dk

Send til en kollega

0.031