23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vi har leveret løsninger i over 100 år - sådan begyndte det hele

Storytime: Bliv introduceret til stifteren Hans Buch, som lagde grundstenene til det salgs- og ingeniørhus, som har leveret tekniske løsninger på det danske marked i mere end 100 år.

Den 1. oktober 1918 åbnede ingeniøren Hans Johannes Buch industriforretningen Hans Buch & Co. på den historiske adresse Nyhavn 43 i København.

Meget har ændret sig gennem årene, men én ting sidder dog fasttømret i salgs- og ingeniørhuset Hans Buch A/S den dag i dag. I 1918 såvel som i dag er Hans Buchs ambition at fokusere på kundernes udfordringer og de rette kundetilpassede løsninger, så kunderne kan koncentrere sig om det, de er bedst til.

Hans Johannes Buch blev født den 22. december 1882 i København og var den ældste af en søskendeflok på fem. Han tilbragte sine første år af sit arbejdsliv med forskellige projekter i Sydafrika for en stor industrikoncern og vendte tilbage til København i 1908, hvor han blev forlovet med Isadora Kiilerick (Dora). De blev gift den 28. december 1909.

Sammen fik Hans og Dora de to børn Helge (1911-1981) og Gerda (1912-2011). Helge arbejdede i en årrække for Hans Buch & Co. i 1960’erne, mens Gerda giftede sig med Tommy Worthington og flyttede til England, hvor Hans Buchs engelske stamtræ begynder sin afgrening. Både Helge og Gerda fik hver fire børn.

Virksomheden vokser og har marinekunder i 1950’erne

Op gennem de første årtier af 1900-tallet vokser virksomheden og flytter til forskellige adresser i og omkring København; blandt andet i Farvergade, Havnegade og tæt på Zoologisk Have på Frederiksberg efter 2. Verdenskrig. 

Efter krigstiden var Hans Buch & Co. blandt andet distributør for den engelske radarproducent Decca Radar. I et brev til Hans Buch A/S i 2018 beretter barnebarnet Roger Worthington (søn til Gerda) om en sejltur fra Harwich til Esbjerg med DFDS i begyndelsen af 1950’erne. Her overtalte hans far kaptajnen til at invitere dem med op på broen for at se den radar, som Rogers morfar, Hans Buch, havde solgt til DFDS.

Roger Worthington beretter videre, at Hans Buch fortsatte sit arbejde med tekniske løsninger til industrien resten af sit liv.

Børnebørn deltog i 100-års jubilæum i 2018

Ved markeringen af 100-års jubilæet i 2018 deltog tre af Hans Buchs britiske efterkommerede i form af Roger, Sonja og Tony. I den anledning havde de taget et maleri af Hans Buch med som gave, og det hænger i dag på hovedkontorets adresse. Du kan se et billede af portrætmaleriet her i artiklen. 

Børnebørnene havde foruden maleriet en håndfuld anekdoter med til fejringen. Roger Worthington er i en artikel fra 2018 citeret med minder om deres mange sommerferier i Danmark hos bedsteforældrene Hans og Dora Buch.

- Vi har tilbragt mange somre i Danmark sammen med vores mormor og morfar, da vi var børn og husker vores morfar som et venligt, rart og varmt familiemenneske, som var en ordentlig herre med styr på tingene. 

- Selvom vi ikke kendte meget til hans arbejdsliv, så er det tydeligt, at han ville have været stolt af den virksomhed, som stadig bærer hans navn og står i dag. Det er Roger Worthington citeret for i en artikel om fejringen af Hans Buchs 100-års jubilæum i mediet Jern-Maskinindustrien. Du kan læse mere om fejringen af Hans Buchs 100-års jubilæum her.

Hans Buch A/S leverer i dag løsninger til både industriens mange brancher, samt transportsektoren inden for marine og jernbane.

Følg Hans Buch på LinkedIn

Følg med i vores aktiviteter i industrien på LinkedIn: 
https://www.linkedin.com/company/hans-buch-as 

Hans Buch A/S
Roskildevej 8-10
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK75142412
P nummer: 1003187666

Send til en kollega

0.047