23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny AI Duftsensor vil Forbedre Livskvaliteten for Ældre på plejehjem

Dansk IoT-ekspertise fra Micro Technic og tysk startup SmartNanotubes Technologies går sammen for at introducere AI duftsensorer til ældreplejen. Planlagt lancering på markedet forventes mod slutningen af 2024. Reducerer rutinekontroller og giver øjeblikkelig pleje. Bidrager til at mindske risikoen for sårinfektioner og forbedre livskvaliteten hos ældre i hjemmeplejen.

 

Et Samarbejde, der Gør En Forskel i Pleje af Ældre

Aarup (Danmark), den 14. september 2023 - To teknologivirksomheder, den danske IoT-specialist Micro Technic og den tyske startup SmartNanotubes, har indledt et partnerskab med det formål at forbedre livskvaliteten for ældre, der oplever inkontinens. Dette spændende projekt har potentiale til at afskaffe unødvendige rutinetjek i ældreplejen ved at introducere intelligente duftsensorer, der øjeblikkeligt kan opdage inkontinensproblemer. Man forventer at lancering af den nye Ai duftsensor er på markedet mod slutningen af 2024.

 

Inkontinens er en udfordrende tilstand, der ofte medfører ubehag og sundhedsrisici for ældre. De nye duftsensorer er designet til at opfange lugtsignaler fra bleer eller beskidte sengeklæder og med det samme videregive informationen til plejepersonalet. Dette innovative skift fra tidskrævende rutinekontroller til øjeblikkelig pleje efter behov har potentiale til at forbedre ældres livskvalitet ved at reducere risikoen for sårinfektioner og samtidig aflaste hjemmeplejen.

 

Foreløbige Test har vist positiv resulatet og man forventer lancering i 2014

De to teknologivirksomheder har allerede gennemført vellykkede tests på et plejehjem, hvor sensoren blev diskret installeret under sengen. En maskinlæringsmodel blev trænet til at genkende duftsignaler, og resultaterne viste imponerende præcision i at identificere de forskellige lugte. Denne sensor kan bruges uden behov for bleer og kan genkende både urin- og afføringsinkontinens.

 

Micro Technic, der har ekspertise inden for elektronik og IoT, står for udviklingen og salget af produktet, mens SmartNanotubes leverer den patenterede multigasdetektionsteknologi, kaldet Smell Board, samt specialiseret AI-software til duftgenkendelse.

 

"Med en aldrende befolkning stiger behovet for kvalitetspleje dag for dag," udtaler Frank Max Laursen, administrerende direktør for Micro Technic. "Vi har længe arbejdet med teknologiske løsninger til behov inden for plejesektoren. I SmartNanotubes har vi fundet en partner, hvis innovative sensorteknologi kan være med til at revolutionere velfærdsteknologien inden for ældreomsorgen."

 

"Sammen med Micro Technic udvikler vi en ny IoT-løsning til plejehjem, som kan forebygge farlige inflammatoriske reaktioner hos ældre, som f.eks. hudproblemer forårsaget af kontakt med afføring eller urin, der ikke opdages i tide. Hvert minut tæller i sådanne situationer," udtaler Viktor Bezugly, administrerende direktør og medstifter af SmartNanotubes Technologies. "I de kommende 6 måneder vil vi intensivere vores tests på plejehjem og installere op til 100 af vores duftsensorer."

 

SmartNanotubes' E-Nose-teknologi efterligner princippet om duftgenkendelse i en hundenæse. Dette resulterer i en ekstremt følsom, kompakt og energieffektiv duftsensor, der understøttes af AI-software til realtidsduftgenkendelse. Micro Technic bringer værdifuld erfaring inden for dataopsamlingsløsninger og elektronikproduktion- og udvikling ved at kombinere årtiers ekspertise med avanceret industriel teknologi.

 

**Om Micro Technic**

Micro Technic A/S er en familieejet virksomhed med mere end 40 års erfaring inden for elektronikbranchen og har et særligt fokus på IoT-teknologiens muligheder. Deres vision er at skabe en mere bæredygtig verden ved hjælp af smartere dataindsamling, som IoT kan bidrage til. Deres IoT-serie, kaldet Skylark, indsamler og deler data på en enkel og intelligent måde for at omsætte data til værdifuld viden og optimere ressourceanvendelsen.

For mere information, besøg: www.micro-technic.com  

 

**Om SmartNanotubes Technologies**

SmartNanotubes Technologies GmbH, med base i Dresden, har udviklet den første energieffektive multikanals gasdetektor, der har mange anvendelsesmuligheder, herunder miljø- og sikkerhedsapplikationer, hjemme- og industrielle sikkerhedsprodukter, bærbare enheder og IoT-livsstilsprodukter. Deres multigassensorer leveres med AI-baseret Smell Annotator-software, der giver adgang til deres proprietære duftdatabase.

For mere information, besøg: www.smart-nanotubes.com

Micro Technic A-S
Smedevænget 5
5560 Aarup
Assens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK59647628
P nummer: 1002101383

Kontaktperson

TEK
Thea Engstrøm Knudsen
thea@micro-technic.com

Send til en kollega

0.047