23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny avanceret ringdrejeautomat med hjem fra EMO

Udover faglig inspiration og gode oplevelser fik IMAS’ team også noget andet med hjem fra deres besøg i september på EMO, verdens største messe for maskinindustrien i Hannover. Under en frokost overraskede vores direktør en af maskinfabrikkens faste leverandører med ordren på en ny CNC-drejer eller såkaldt ringdrejeautomat. Vi får den nye topmoderne CNC-maskine leveret i begyndelsen af 2024.

”Escomatic er drejning på en ny måde og markant hurtigere end en traditionel langdrejer. Mange maskinfabrikker vælger oftest det, de allerede kender. Det gælder ikke Allan Rasmussen og IMAS. De er ikke bange for at være first movers” siger René Herringe, som er direktør hos JBH Tools A/S. Han tilføjer:

”Jeg er ikke så overrasket over, at Allan ender med at bestille en Escomatic i en absolut topversion. Det var måden, han gjorde det på, som godt nok tog fusen på mig.”

Hurtig bearbejdning og mindre materialeforbrug

Den ringdrejeautomat, som blev bestilt på messen, er Escomatic D6 Ultra og repræsenterer topmodellen af ringdrejeautomater. Den kan anvendes til bearbejdning af emner mellem Ø 0,3 og 4 mm. Bearbejdningen på Escomatic foregår markant hurtigere end traditionelle langdrejere. Dertil kommer, at materialeforbruget også vil blive markant mindre. 

I modsætning til traditionelle langdrejere, der bearbejder materiale fra et lademagasin med stænger på 3-4 meter, bearbejder Escomatic materialet i form af en tråd fra en spole, og der er ingen reststykker ved produktionen. Dette harmonerer rigtig godt med IMAS’s bestræbelser på at reducere sit ressourceforbrug.

Et ord er et ord, og et håndslag er en ordre

René Herringe fra JBJ Tools var på EMO ligesom IMAS med direktør Allan Rasmussen og 10 medarbejdere, så man blev enige om at fejre det årelange samarbejde med en omgang pizzaer til en hurtig frokost. Da René og Allan var færdige med at hente pizzaer til det store selskab, trak Allan det es ud af ærmet, som overrumplede René Herringe:

”Nu mangler vi bare en Esco,” sagde Allan Rasmussen, og han måtte gentage det nogle gange, rejse sig op og række hånden frem mod René Herringe, før denne forstod, at det var alvorligt ment:

”Jeg forklarer Allan, at han ikke kunne komme til at se en Esco, for de udstillede ikke på EMO denne gang,” siger René Herringe og griner:

”Allan kiggede fast på mig, rakte sin hånd frem til håndslag og gentog: Ja, så mangler vi bare en Esco. Jeg sagde jo til dig, at når jeg var færdig med at bygge og indrette min nye fabrik i Greve, så ville vi købe en Esco og lære teknologien at kende. Et ord er et ord, og her er mit håndslag på en ordre.”

Ud over Allan Rasmussen selv kendte kun ganske få, deriblandt Steen Kock Nielsen fra Nordania Leasing, til Allan Rasmussens plan om at overraske sin leverandør på EMO.

2024 starter med et nyt kapitel 

Efterfølgende er det blevet aftalt, at anden type af CNC-drejer leveres til IMAS i Greve i januar 2024:

”På den måde begynder vi 2024 med et nyt kapitel i vores rejse hen imod at blive hurtigere og bruge færre ressourcer i vores fremstilling af bittesmå emner med den allerstørste præcision,” siger Allan Rasmussen tilfreds. 

IMAS A/S
Geminivej 4
2670 Greve
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK48248713
P nummer: 1001910957

Kontaktperson

AR

Send til en kollega

0.031