23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny rapport: Hver fjerde industrivirksomhed har måttet lukke på grund af cyberangreb

Cyberangreb lukker en ud af fire industrielle virksomheder, og OT-sikkerhedens kompleksitet er en stor barriere, viser ny rapport fra Palo Alto Networks.

En ny rapport fra ABI Research og it-sikkerhedsvirksomheden Palo Alto Networks om tilstanden af operativ teknologi-sikkerhed (OT) viser, at en ud af fire industrielle virksomheder har måttet lukke midlertidigt på grund af et cyberangreb i det forgangne år. Undersøgelsen, som omfatter næsten 2.000 ledere fra 16 lande, afslører også, at mere end 60 procent af respondenterne ser kompleksiteten af OT-sikkerhedsløsninger som deres største bekymring ved køb af løsninger.

Rapporten "The State of OT Security: A Comprehensive Guide to Trends, Risks, and Cyber Resilience," belyser omfanget og ændringerne i sikkerhedstrusler mod industrielle miljøer. Den viser, at næsten 70 procent af industrielle organisationer har oplevet cyberangreb det seneste år, og at en ud af fire organisationer har måttet lukke operationer som følge heraf. IT er hovedangrebsvektoren med 72 procent af angrebene derfra. Desuden oplever 40 procent af organisationerne friktion mellem deres OT- og IT-teams.

Cybertrusler mod industrielle operationer er virkelige og i forandring
Rapporten understreger, at OT-miljøer er attraktive mål for cyberangreb med store finansielle eller politiske konsekvenser. Over 70 procent af industrielle organisationer har været ofre for cyberangreb det seneste år, og 26 procent oplever angreb ugentligt eller oftere. Disse brud kan have alvorlige konsekvenser, som afbrydelse af forretningsdrift og tab af data og indtægter.

Fremtidens udfordringer inkluderer sikring af industrielle enheder mod nye teknologier som AI, 5G og fjernadgang. 74% af respondenterne ser AI-aktiverede angreb som en kritisk trussel mod deres OT-infrastruktur, mens næsten 70% betragter 5G som en stigende trusselsvektor.

Udfordringer med kompleksitet, alignment og regulering
Over 60 procent af respondenterne peger på kompleksiteten af OT-sikkerhedsløsninger som en primær udfordring. Derudover oplever 40 procent friktion mellem deres OT- og IT-teams, og kun 12 procent siger, at de er i alignment. Misalignment mellem C-niveauledere og praktikere er også tydelig, hvor ledere er 33 procent mindre tilbøjelige til at tro, at de har haft en industriel nedlukning sammenlignet med operationelt personale.

Beslutningstagere tror på konsoliderede løsninger og Zero Trust
Rapporten viser, at der er en stigende enighed om, at Zero Trust er den mest sikre tilgang til OT-sikkerhed, med 86 procent af respondenterne, der ser det som den rigtige tilgang. Over 50 procent ser også cloud-infrastruktur som en øget cybersikkerhedsudfordring.

Palo Alto Networks sikrer industrielle miljøer
Med erkendelse af de udfordringer og prioriteter, der fremhæves i denne undersøgelse, tilbyder Palo Alto Networks holistiske sikkerhedsløsninger og en samlet tilgang til både OT- og IT-sikkerhed. Palo Alto Networks’ mission er at styrke OT-infrastrukturen mod nuværende og fremtidige trusler gennem løsninger, der integrerer fremvoksende teknologier som 5G og prioriterer omfattende synlighed og beskyttelse af OT-aktiver og netværk.

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.047