23948sdkhjf

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

| Medlemsnyhed | Indrykket af SMVdanmark

En etisk hacker har besøgt SMVdanmark og vist, hvor nemt man kan hacke sig ind i et trådløst netværk og en computer. Se den etiske hackers syv råd til, hvad du selv kan gøre for at sikre din virksomhed.

”I dag kan alle købe en hacker for 300 kr. på nettet!”

Med de ord introducerer Peter Fritzen, der til dagligt arbejder som etisk hacker, sig selv over for SMVdanmarks digitaliseringsudvalg. Han er inviteret med til SMVdanmarks digtaliseringsudvalgs-møde på Islands Brygge mandag den 4. juni for at give en demonstration af, hvor nemt det er at hacke sig ind i andres trådløse netværk og computere.

Det tager ham da også mindre end en halv time, at hacke sig ind på et WIFI-netværk med kode og derefter ind på en computer med styresystemet Windows 7. Derfra har han frit spil til at tænde for computerens kamera, slette data og lægge en virus ind.

”Mange tror, at det kræver en masse dyrt udstyr og en teknisk ekspert at være hacker, men rent faktisk kan enhver finde frem til gratis programmer på nettet, der kan hacke sårbare netværk. Det vil ikke tage en rastløs teenager mere end en juleferie at lære, hvordan man hacker sig ind på en virksomheds computer og netværk,” siger Peter Fritzen, der som etisk hacker arbejder med at teste virksomheders digitale sårbarheder og rådgiver om IT-sikkerhed.

Mindre virksomheder er også attraktive at hacke
I SMVdanmark, der repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder, SMV’er, er man godt klar over den sårbarhed og trussel mange SMV’er står overfor i dag, når det kommer til IT-sikkerhed. SMV’erne er et travlt folkefærd, der har nok at gøre med at passe deres virksomhed, men vil de også passe på deres virksomhed, så skal de prioritere IT-sikkerhed i langt højere grad end i dag.

”Mange SMV’er tænker nok, ’hvorfor skulle nogle hacke os, vi er jo uinteressante og har ikke de store statshemmeligheder’, men for hackerne kan de være et nemt og interessant bytte. Ofte har mindre virksomheder et mindre IT-setup og kan være en nem adgangsvej til større virksomheder. Så man skal ikke vide sig sikker, bare fordi man er en mindre virksomhed med to ansatte,” siger SMVdanmarks chefkonsulent Lars Magnus Christensen.

Han forklarer, at hackerne kan bruge en mindre virksomheds dårlige IT-sikkerhed til at hacke sig ind og derigennem få adgang til større virksomheders IT-systemer.

”Det kan blive en kostbar affære, hvis du selv bliver hacket eller mister en kunde på grund af dårlige IT-sikkerhed. Det kan både skade dit omdømme, få dine andre kunder til at flygte langt væk, men det kan også koste dig dyrebar tid og penge i den tid, din virksomhed er i kløerne på en hacker. Så det kan godt betale sig at tage sig sine forholdsregler i forhold til virksomhedens IT-sikkerhed,” forklare Lars Magnus Christensen.

7 råd fra den etiske hacker
Den etiske hacker har udfærdiget 7 gode råd til, at undgå at blive udsat for hackere.

Du kan se de 7 gode råd og læse resten af artiklen her.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SMVdanmark

Islands Brygge 26 - 1.sal
2300 København S
Danmark
SMVdanmark

Send til en kollega

0.063