23948sdkhjf

Svensk lyd i danske højttalere

Københavnske Audiovector har indgået en licensaftale med den svenske virksomhed Opalum.
Ifølge aftalen får Audiovector adgang til at bruge dele af Opalums digitale lydpaltform til at skabe en aktiv version af Si3 Avantgarde-højttaleren. Den svenske virksomhed er specialiseret i at forbedre lyden i mobiltelefoner og andre applikationer med begrænset plads eller batterikapacitet. Nu viser det sig imidlertid, at teknologien også fungerer i fuldvoksne produkter.

- Vi ville ikke anvende ny teknologi, hvis det ikke lød bedre eller som minimum lige så godt som den eksisterende, siger administrerende direktør for Audiovector, Ole Klifoth, og fortsætter:

- Ved at kombinere Opalums teknik med vores Si3-højttalere er det lykkedes os at få timing, transparens og stereobilledet mere nøjagtigt end med nogen anden digital løsning, vi har lyttet til.

Opalum blev grundlagt i 2007 af Pär Gunnars Risberg. Baggrunden for virksomhedens teknologi er forskning inden for områderne digital signalbehandling, menneskelig hørelse og mekatronik.

- Det er fascinerende at se resultaterne af en kombination af vores relativt unge digitale teknik og Oles omfattende erfaring inden for avanceret, akustisk design. Endelig en højttaler, som vil vise det fulde potentiale i vores teknik, siger Pär Gunnars Risberg.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.515