23948sdkhjf

Lyd by Dissing udvikler open source wifi-højttaler med penge fra EU

Den danske virksomhed, Lyd by Dissing, udvikler sin næste højttaler Strøm i et open source design, der lægges frit tilgængeligt online.

Det fortæller Lyd by Dissing i en pressemeddelelse.

- Vi har desværre set mange eksempler på proprietære og lukkede wifi højttalere, der hverken kan repareres, eller opgraderes. Noget der ofte tvinger forbrugeren til at købe nyt, inden produktets forventede levetid er oprandt. Andre udfaser fungerende produkter, siger Tue Dissing.

Om projektet:

Udviklingen af Strøm wifi-højttaleren sker i forbindelse med projektet OPENNEXT, der har til formål at skabe et økosystem for open-source produktudvikling med makerspaces/fab labs i Europa.

OPENNEXT er EU-støttet under Horizon 2020, og består af 19 projektpartnere fordelt over syv europæiske lande, med ekspertise inden for bl.a. forretningsudvikling, open source design, social innovation og produktudvikling.

Links:

Strøm demonstrator projektet:
https://wikifactory.com/+opennext/lydbydissing

Strøm kildekoden:
https://github.com/LydByDissing/stroem

Strøm dokumentationen
https://stroem.readthedocs.io/

-Fælles for disse eksempler er at producenten låser forbrugeren fast i deres eget økosystem, eller til at købe nyt. Altsammen noget vi gerne vil undgå med vores Strøm wifi højttaler, ved netop at lave en åben højttaler. En højttaler hvor alle kan være med til at udvikle og forme både lyd og funktionalitet, lyder det fra producenten.

Strøm er en minimalistisk wifi-højttaler, der med support for både Bluetooth og Spotify Connect, gør det nemt at afspille musik og podcasts fra både mobil, tablet og bærbar.

Højttaleren er designet til både at hænge på væggen og til at stå på en hylde, i reolen eller i vindueskarmen.

Målet for demonstratorprojektet, Strøm, der kører til og med maj 2022, er i samarbejde med relevante eksperter og lignende HiFi-entusiaster, at udvikle en fuldt fungerende prototype, hvor det endelige visuelle udtryk og funktionelle design ligger fast. Herefter skal Strøm wifi højttaleren yderligere produktionsmodnes og dernæst produceres.

- Open source produktudvikling er et lovende og bæredygtigt alternativ til den nuværende måde, vi udvikler, producerer og distribuerer produkter på, siger Frederik Lean Hansen, Projektleder ved Dansk Design Center (DDC), projektpartner i OPENNEXT.

Lyd by Dissing forventer at lancere den nye højttaler i løbet af 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141