23948sdkhjf

Konkurrencemyndigheder spænder ben for Demant-frasalg

Det er knap et år siden, at Demant kunne meddele, at de ville frasælge høreimplantatforretningen Oticon Medical til australske Cochlear Limited for 850 millioner kroner.

Men det er der nu sat en foreløbig stopper for, oplyser Demant i en børsmeddelelse.

Det skyldes, at de britiske konkurrencemyndigheder, Competition and Markets Authority (CMA), i deres foreløbige konklusion har fundet frem til, at frasalget af høreimplantat-forretningen til Cochlear vil "kunne forventes at resultere i en betydelig svækkelse af konkurrencen på markedet for benforankrede høresystemer i Storbritannien."

Derfor er den endelige godkendelse foreløbigt udskudt, indtil CMA kommer med sin endelige rapport 5. juni 2023, hvor det herefter vil blive afgjort, hvorvidt handlen kan få lov at gå igennem.

Fra begge selskabers side er der dog fortsat interesse i og forhåbning om, at handlen vil blive godkendt af konkurrencemyndighederne.

"Vi mener fortsat, at det er i både patienters og selskabets interesse at frasælge vores Hearing Implants-forretning til Cochlear, som er global leder inden for implantérbare høreløsninger. Som et led i transaktionen har Cochlear forpligtet sig til at servicere Oticon Medicals eksisterende patienter nu og i fremtiden," lyder det i børsmeddelelsen.

Demant oplyser desuden, at hvis det skulle være tilfældet, at transaktionen ikke går igennem inden udgangen af 2023, "forventes koncernens resultat efter skat fra ophørte aktiviteter i 2023 at blive negativt med 100 til 200 millioner kroner."

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt genanvendelsesanlæg slår dørene op: - Vi er meget tilfredse
Nordjysk elkedel-ekspert solgt til kapitalfond
Tech Days løber af stablen i Horsens
IoT-virksomhed indgår nyt stor-samarbejde
Gomspace taber stor ordre og mister 28 omsætningsmillioner
Fom Technologies ændrer i ledelsen og etablerer sig i USA
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093