23948sdkhjf

Høreapparat-gigant sælger niche for 850 millioner kroner

Demant har forhandlet en aftale på plads med australske Cochlear Limited om overdragelsen af Oticon Medical, der er specialiseret i høreimplantater.

Det fortæller Demant i en selskabsmeddelelse.

Den samlede pris for salget udgør 850 millioner kroner, og Demant forklarer, at baggrunden for ønsket om at sælge skal findes dels i en evaluering af forretningsområdets strategiske muligheder, og så en skelen til, hvordan man bedst muligt sikrer livslang support af eksisterende patienter.

- At overvinde de udfordringer, der følger med at have et høretab – og at leve med implantatteknologi for at afhjælpe det – er en livslang rejse, og vi mener, det er bedst for vores patienter at fortsætte denne rejse med Cochlear, siger Søren Nielsen, topchef for Demant.

- Vi vil gøre alt i vores magt for at sikre, at det tilsigtede frasalg får så lille en indvirkning som muligt på kunder, på patienter og på Oticon Medicals medarbejdere, som har leveret en indsats langt over forventning, og som er nogle af de skarpeste hoveder i industrien, lyder det fra topchefen.

Enten ledende eller slet ikke med

Hos Demant er man kommet til den konklusion, at investeringen mod at blive en global leder inden for høreimplantater vil blive for stor. Det anses ikke for realistisk at opnå uden at udvande koncernens lønsomhed for meget i processen.

Den vej vil man altså ikke gå.

- Demant er stadig fuldt ud dedikeret til høresundhed og audioteknologi. Vi vil fortsætte med at vokse og udvide inden for høreapparater, hørebehandling og diagnostik, hvor vi er i en unik position i forhold til at servicere brugere og kunder fra den første screening, over den første tilpasning til vedvarende personlig behandling, ligesom vi vil fortsætte med at udfolde det store vækstpotentiale inden for Communications med vores EPOS-brand, forklarer Søren Nielsen.

Gnidningsfri overgang

Cochlear Limited overtager en forretning, der sidste år omsatte for en god halv milliard kroner. På driften var der dog et markant underskud på 117 millioner kroner. 

Men det afskrækker altså ikke de kommende ejere.

- Købet af Oticon Medical vil give os større skala og sætte os i stand til at øge vores investeringer i forskning og udvikling og i vækstaktiviteter, siger Dig Howitt, CEO for Cochlear.

- Vi vil udvikle næstegenerations-lydprocessorer og tilbyde ydelser, der over tid vil gøre det muligt for kunderne at overgå til og få glæde af Cochlears teknologiplatform, lyder det fra den australske topchef, der lover en sikker overgangsperiode for Oticon Medicals patienter.

- Vi vil i tæt samarbejde med Demant sikre en gnidningsfri overgang af forretningen til Cochlear, så patienter også i de kommende år har adgang til Oticon Medicals nuværende teknologi, siger Dig Howitt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125