23948sdkhjf

Usikkert marked tager en flig af Demant-optimisme for 2022

Demants markeder har ikke oplevet den vækst, som var forventet. Derfor skruer Demant ned for forventningerne

Der har ikke været helt den stigning i efterspørgsel efter høreapparater og behandlinger af høretab, som den danske producent af blandt andet høreapparater Demant havde forventet.

Særligt tilbud til behandling af høretab har haft sværere ved at øge salget end ventet. Det fremgår af det regnskab for første halvdel af 2022, som Demant har sendt ud tirsdag.

Til gengæld går det bedre for den del af Demant, der sælger høreapparater, såsom Oticon.

Her vandt Demant markedsandele i et marked, der ikke voksede så meget, som Demant havde forventet, fortæller topchef Søren Nielsen i forbindelse med regnskabet.

- Når vi ser fremad mod andet halvår for koncernen, forventer vi, at den usikkerhed, der præger verden i øjeblikket, fortsat vil skabe et dynamisk forretningsmiljø, og at vores markeder vil vokse mindre end oprindeligt forudset, skriver han i forbindelse med regnskabet.

Derfor har Demant også taget omkring 100 millioner kroner ud af sine forventninger til, hvad resultatet af hele 2022 vil kaste af sig.

Nu forventer Demant et overskud på sin drift på mellem 3,5 til 3,8 milliarder kroner fremfor 3,6 til 3,9 milliarder kroner.

Det til trods for at forventningerne tidligere i år blev opjusteret.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062