23948sdkhjf

Demant låner 750 millioner til udvikling og forskning i høreplejeteknologi

Den Nordiske Investeringsbank (NIB) og Demant A/S, som producerer høreapparater og høretekniske hjælpemidler, har underskrevet en ny syvårig låneaftale på 750 millioner kroner, der skal hjælpe med at finansiere virksomhedens investeringer i høreapparater og teknologisk forskning.

Demant har et meget omfattende forsknings- og udviklingsprogram, og en betydelig del af dette program udføres i tæt samarbejde med flere universiteter, forskningscentre og virksomheder i Danmark.

- Demants investeringer i forskning og udvikling vil have en positiv effekt på livskvaliteten for mennesker med et hørehandicap, fordi de får mulighed for at deltage fuldt ud i deres sociale liv og arbejdsliv, hvilket de ellers ville være blevet udelukket fra,  siger André Küüsvek, President & CEO for NIB.

Siden 2015 har NIB været en vigtig finansieringspartner for Demants forsknings- og udviklingsprogram og har indgået tre låneaftaler med virksomheden til i alt 194 millioner kroner. Derudover har NIB indgået en COVID-respons-låneaftale med Demant i 2020 på 60 millioner kroner.

Om NIB

  • NIB er en international finansiel institution, der er ejet af otte medlemslande: Danmark, Estland, Finland, Island, Letland, Litauen, Norge og Sverige. 
  • Banken finansierer private og offentlige investeringsprojekter i og uden for medlemslandene. 
  • NIB har den højest mulige kreditvurdering, AAA/Aaa, hos de førende kreditvurderingsinstitutter Standard & Poor’s og Moody’s.

Kilde: NIB

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094