23948sdkhjf

Nordjysk automations-virksomhed konkurs

LT Automation er blevet begæret konkurs ved Skifteretten i Aalborg. Det skriver Statstidende.

Virksomheden blev stiftet af Lasse Thomsen i 2011, da han sprang ud i livet som selvstændig efter 11 år som salgschef hos Migatronic Automation.

Formålet var at rådgive industrivirksomheder om automatisering af deres produktion.

Siden udviklede virksomheden sig til at blive en egentlig ingeniørvirksomhed, der udviklede og implementerede automation baseret på robotter. Virksomheden havde stadig et ben med automations-løsninger til industrien, men specialiserede sig også i robotløsninger til håndtering af blodprøver på sygehuse.

Inden for sidstnævnte vandt LT Automation så sent som i sommeren 2022 en stor ordre på det nye supersygehus i Aalborg.

På sin LinkedIn-profil bekræfter Lasse Thomsen, at han har ladet LT Automation erklære konkurs.

- Jeg startede LT Automation tilbage i 2011. Det har fyldt store dele af min hverdag de forgangne 12 år, og jeg ville ikke have været en eneste af de dage foruden, og jeg er glad for at have kastet mig ud på dybt vand. Som Kierkegaard så rigtigt har beskrevet det: At vove er at tabe fodfæste en kort stund. Ikke at vove er at tabe sig selv, skriver han.

Han begrunder konkursen med pres på selskabets likviditet.

- Vi har kæmpet med næb og kløer for at øge kapitaltilførslen og for at undgå denne situation. Det er trist at erkende, at likviditetsmangel var det, der kostede drømmen livet. Men sådan er situationen; vi har måtte sande, at konkursbegæring desværre var den eneste forsvarlige mulighed, skriver Lasse Thomsen.

Det senest offentliggjorte regnskab er fra 2021, og her havde LT Automation et underskud før skat på 1,2 mio. kr. Egenkapitalen var ved regnskabsårets udgang på 1,3 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078