23948sdkhjf

Rygterne svirrer i høreapparatbranchen

Konsolidering er igen kommet på tale i høreapparatbranchen. GN Store Nords investorer efterlyser en plan for vækst efter fremlæggelsen af årsregnskabet i slutningen af marts. En mulig løsning kunne være opkøb i branchen.
Rygterne svirrer på ny blandt investorer og analytikere i høreapparatbranchen. GN Store Nord, der har høreapparatmærket ReSound, tjener mindre på sine høreapparater end eksempelvis William Demant og Widex. En af løsningerne på at skabe bedre resultater kunne være opkøb, hvorved de opnåede stordriftsfordele vil skabe yderligere vækst.

- Der er markante stordriftsfordele i denne branche, så synergierne ved at lægge William Demant og GN sammen er der, men jeg tror ikke, det sker lige nu, dertil er GNs aktiekurs simpelthen for høj, siger Rune Møller, aktieanalytiker hos Jyske Bank til Berlingske Business.

Høreapparatbranchen er i dag domineret af seks virksomheder, der sidder på mere end 90 procent af markedet. En af de virksomheder, der støtter op omkring en konsolidering i branchen er William Demant.

- Vi mener, det ville være nyttigt med konsolidering i branchen. Det er jo en branche præget af høje udviklings-omkostninger, så det ville give mening, siger Niels Boserup, formand for William Demant Holding, til Berlingske Business.

Der er dog ikke oplysninger om kontakt mellem William Demant og GN Store Nord med hensyn til et eventuelt opkøb.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062