23948sdkhjf

GPV vokser stort efter fusion

Efter EMS-giganten GPV i efteråret effektuerede fusionen med schweiziske Enics, har de kunnet nyde godt af kapacitetsudvidelsen.

Det kan for alvor ses i første kvartal af 2023, hvor de gik fra en Q1-omsætning på en milliard kroner til 2,7 milliarder kroner. Ligeledes voksede de markant på driften, hvor EBITDA blev næsten fordoblet fra 91 til 179 millioner kroner.

Den store fremgang kan i høj grad tilskrives fusionen med Enics. Administrerende direktør Bo Lybæk mener dog, at der stadig er potentiale til at udnytte sammenlægningen af de to giganter endnu bedre.

- Vi er meget tilfredse med udviklingen, men vi er helt klar over, at der stadig er meget, der skal gøres i forhold til det fortsatte integrationsarbejde, arbejdet med at høste synergier og så videre, siger Bo Lybæk i en pressemeddelelse fra GPV.

Direktøren fremhæver desuden, at en forbedret komponentsituation har øget GPVs muligheder for vækst, selvom der fortsat er vanskeligheder.

- Marginerne i vores industri er under pres på grund af de fortsat høje omkostninger til materialer, logistik, inflation med videre. Vi har et stærkt fokus på omkostningsstyring og høj kapacitetsudnyttelse, mens vi løbende arbejder på at styrke vores salgs-, leverandør- og driftsmæssige kvaliteter. Samtidig har vi i slutningen af februar lanceret en ny organisation, som træder i kraft i løbet af andet kvartal, siger Bo Lybæk, der videre lægger vægt på, at Bo Lybæk gennem de seneste år med komponentmangel har fået opbygget store varelagre.

Udvidelser skal sikre vækst

GPV har siden sammenlægningen investeret i kapacitetsudvidelser på flere af deres fabrikker. Det gælder blandt andet produktionen i Estland, Slovakiet, Sverige og Finland mens en spritny mekanikfabrik i marts stod klar i Bangkok og en fabriksudvidelse i Sri Lanka forventes færdiggjort i tredje kvartal.

Men der kan være mere på vej for at understøtte væksten.

- GPV har 19 fabrikker i 13 lande, og vi er den næststørste EMS-koncern med hovedkontor i Europa. Vi har en ambition om at realisere en omsætning på 10 milliarder kroner i 2026. Målet er at opnå dette gennem organisk vækst og opkøb, og vi er allerede godt på vej, siger Bo Lybæk.

Inden de når dertil skal de gennem 2023, og her har GPV allerede efter første kvartal skruet op for forventningerne.

De forventer nu en omsætning på 8,8-9,2 milliarder kroner mod tidligere forventet 8,4-8,8 milliarder kroner, mens forventningerne til indtjeningen fortsat hedder et EBITDA på 590-640 millioner kroner.

GPV Group A/S
Regnskabsår Q1 2023 Q1 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 3661 1009
Resultat af primær drift 101 61
Resultat før skat 61 62
Periodens resultat 33 49
Balancestatus 8107 3533
Egenkapital 2269 1124
Antal ansatte 8585 4337
Kilde: Schouw & Co.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203