23948sdkhjf

Nordjyder kom tæt på milliardomsætning i 2022

Vækstsuccesen fortsætter hos den nordjyske IoT-udvikler Trackunit, der i 2022 næsten fordoblede omsætningen, der landede på lige under en milliard kroner.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Trackunit formåede ligeledes at vokse markant på driften i 2022, hvor EBITDA landede på 178 millioner kroner mod 105 millioner kroner året før.

Administrerende direktør, Søren Brogaard, er godt tilfreds med den store fremgang, der er faldet i et år med generel økonomisk usikkerhed.

- På trods af et usikkert og ofte vanskeligt makromiljø har vi med succes formået at konsolidere og vækste forretningen i 2022. Vores styrkede position i branchen giver os endnu bedre muligheder for gennem teknologi at udvikle sikre arbejdsmiljøer og sikre mere effektive og produktive arbejdsprocesser. Vi er især begejstrede over væksten i den årlige tilbagevendende omsætning, da dette sammen med væksten i maskiner og udstyr, der er koblet op på vores teknologi, indikerer, at vi er dygtige til at fastholde og skabe værdi for vores kunder, siger Søren Brogaard.

Opkøb sikrer nye muligheder

Trackunit afsluttede 2022 med opkøbet af den nystartede tyske contech-virksomhed
Flexcavo, som underskrev handlen 31. december.

Ud over at øge det samlede antal medarbejdere, giver det også IoT-udbyderen mulighed for at udbygge sine tilbud til entreprenør-segmentet.

- Tilføjelsen af Flexcavo giver udlejere og entreprenører mulighed for at udjævne problemer i forbindelse med maskinbrug, effektivitet og produktivitet. Det er helt på linje med vores formål om at eliminere nedetid for maskiner og ethvert skridt, der bringer os tættere på det mål, kan kun gøre byggeriet bedre, siger Søren Brogaard.

I 2022 lykkedes Trackunit med at øge antallet af kunder, mens antallet af aktive månedlige brugere steg til 19.000. Virksomheden servicerer kunder i mere end 120 lande.

- I Trackunit fortsætter vi med at investere massivt i at skabe et opkoblet økosystem gennem vores IoT-platform, da dette er grundlæggende for at etablere gensidige datastrømme, der muliggør stærkere indsigt og bedre læring, lyder det fra Søren Brogaard.

Trackunit leverer IoT og digitale løsninger til den globale byggesektor. Selskabets teknologi gør det muligt for maskinproducenter, maskinudlejere og entreprenørvirksomheder at overvåge deres maskiner og nedsætte eller eliminere nedetid – en central term i branchen, der f.eks. refererer til problemer med blandt andet maskiner, der ikke fungerer og går i stykker samt produkter, der ikke kan lokaliseres.

Trackunit ansatte i 2022 mere end 100 nye medarbejdere og beskæftiger 379 medarbejdere i blandt andet Danmark, Canada, USA, Singapore, Sverige, Norge, Frankrig, Holland, Tyskland, Storbritannien, Australien og Japan.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078