23948sdkhjf

Forhenværende EMS'er runder milliardomsætning i rekordår

Den nordjyske IoT-virksomhed Trackunit har fortsat gang i væksten, og i 2023 formåede virksomheden at runde 1 milliard i omsætning.

Mere præcist voksede omsætningen fra lige knap 1 milliard til 1,17 milliarder kroner. I samme periode voksede EBITDA til 264 millioner kroner mod 178 millioner kroner i fjor.

Trackunit udvikler teknologier til byggeriet, der bruges til overvågning af maskiner og nedbringelse af nedetider, og det har de haft stort succes med i 2023.

- Vi er meget tilfredse med, at vi formår at krydse milepælen på 1 milliard i omsætning. Det er resultatet af medarbejdernes flotte indsats og et udtryk for, at digitaliseringen af byggeriet er i rivende udvikling. Her står Trackunit helt centralt placeret som en global SaaS-aktør, der accelererer udviklingen og øger effektivisering på tværs af udlejer, entreprenører og maskinproducenter, udtaler administrerende direktør, Søren Brogaard, i en pressemeddelelse.

Tror på fortsat vækst

Direktøren henviser til, at Trackunit nu er oppe på 2 millioner forbundne enheder og 26.000 aktive månedlige brugere. Og han håber og tror på, der er flere på vej.

- Vi ser meget lyst på fremtiden, da det fortsat kun er 30 procent af maskinerne i industrien, som er koblet op på internettet. Efterspørgslen på digitale løsninger, der effektiviserer arbejdsgange i byggeriet, er enorm. Trackunit har en ’data lake’, der uden sammenligning er den største i branchen med mere end en billion datapunkter. Af den årsag forventer vi lignende vækst i de kommende år, lyder det fra Søren Brogaard.

I pressemeddelelsen fremhæver Trackunit desuden, at 2023 bød på opkøbt af tyske Flexcavo og amerikanske Oemsi.

Det har ikke været muligt at få oplyst de fulde regnskabstal for 2023-regnskabsåret, ligesom det heller ikke har været muligt at få uddybende kommentarer fra Søren Brogaard.

Fra EMS'er til IoT'er

Nordjyske Trackunit har flere årtier på bagen og var først kendt som M-Tec, som var en EMS-virksomhed. Senere udbyggede de forretningen med Trackunit-forretningsbenet.

I 2012 splittede Pandrup-virksomheden forretningen op i to: M-Tec med elektronikproduktion og Trackunit med teknologiløsninger til byggebranchen.

Virksomheden valgte senere at skifte navn på hele foretagendet, så også EMS-delen gik under navnet Trackunit.

I 2016 besluttede nordjyderne sig for helt at droppe egen elektronikproduktion og i stedet fokusere hele forretningen på IoT-området.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.048