23948sdkhjf

Komponent-startup henter tocifret millionbeløb i investeringer

Den danske udvikler af optiske komponenter til kvanteteknologi Sparrow Quantum har fået en stor pose penge i ryggen.

I en investeringsrunde har Sparrow Quantum fået tilført 31 millioner kroner i frisk kapital, der kommer fra venturekapitalfonden 2xN samt investeringsfonden Liftt og Det Europæiske Innovationsråds fond.

Det oplyser Sparrow Quantum i en pressemeddelelse.

Sparrow Quantums ambition er at blive markedsførende inden for optiske kvanteteknologier ved at udvikle og levere enkelt-foton-komponenter.

Med kapitalindsprøjtningen vil Sparrow Quantum sætte yderligere gang i udviklingen af produkter og services, udvide medarbejderstaben og styrke sin position på markedet for kvantefotoniske komponenter.

Desuden har Sparrow Quantum planer om at blive den foretrukne leverandør i kvanteteknologiens forsyningskæde ved at samarbejde med andre udviklere af kvantehardware og integrere Sparrow Quantums enkelt-foton-komponenter i store kommercielle kvantesystemer.

- Takket være denne investering kan vi fortsætte arbejdet med at udvikle vores teknologi og få den endnu hurtigere ud på markedet. Derudover kan vi tage fat på vores planer for, hvordan vi kan gøre vores teknologiske byggesten til den foretrukne metode inden for avanceret kvantemekanik til kvantekommunikation og kvantecomputere, siger stifter og CSO for Sparrow Quantum, Peter Lodahl.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094