23948sdkhjf

Investeringsselskab købt ud af Frandsen Lighting

Stifter Benny Frandsen sidder nu atter på hovedparten af aktiekapitalen hos den østjyske belysningsproducent.
Investeringsselskabet Buur Invest trådte til som ekstern investor hos Frandsen Lighting for godt ti år siden, da man overtog 39 procent af aktiekapitalen. De er nu tilbage på familien Frandsens hænder, skriver Børsen.

Stifter og ejer Benny Frandsen har nemlig købt aktieposten for ca. 15 mio. kr. og har dermed atter fuld kontrol over selskabet.

Forbereder generationsskifte
Baggrunden for manøvren er, at Benny Frandsen efterhånden har rundet 72 år og derfor er i fuld gang med at planlægge, hvad der skal ske med Frandsen Lighting, når han træder tilbage. Med købet af Buur Invests aktiepost er vejen banet for et generationsskifte.

- Vi har besluttet ikke at sælge virksomheden eksternt. Mine børn, Peter og Pernille, der begge er i virksomheden, har vist evner til at føre det videre. Så det er nu aftalt. Foreløbig bliver jeg i hvert fald to år endnu, og det bliver så sikkert en ekstern direktør, der tager over derefter, siger Benny Frandsen

Udover Benny Frandsen er også virksomhedens salgschef Dorte Nørgaard aktionær i selskabet med en aktieandel på 10 procent, som ejes gennem selskabet DNC Holding.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078