23948sdkhjf

Familievirksomhed laver millioner på millioner

I Aalborg går det godt for transceiver-virksomheden Atop.

I løbet af de seneste år har de solgt millionvis af optiske transceiver-enheder, som de i samarbejde med de kinesiske moderselskab Atop Technology udvikler, producerer og sælger verden over til brug ved datatransport gennem fiberkabler.

Atop Europe, som virksomheden i det østlige Aalborg hedder, er en selvstændig virksomhed, og i spidsen står Tidselsbak'erne: Carsten Tidselbak er direktør, hans hustru, Helle, er økonomichef, og sønnen, Daniel, er salgschef i foretagendet.

Atops transceivere

  • Atop-transceiverne fungerer som interface til og fra alle typer lyslederkabler med plads til alt fra bare en enkelt af de ultratynde fibre og til mange tusinde parallelle fibre.
  • Kan efter behov transportere data med hastigheder fra 100 Mb/s og helt op til 400 Gb/s.
  • En enkelt transceiver kan koste fra ganske få dollars og helt op til flere tusinde dollars.

Kilde: Atop Europe

Transceivere overalt - men sjældent i eget navn

Familievirksomheden er med egne ord underleverandør til nogle af verdens mest kendte brands indenfor netværksteknologi og operatører i hele verden, og derfor kan Carsten Tidselbak ikke oplyse konkrete navne på Atop Europes kommercielle samarbejdspartnere og -kunder, lyder det i en pressemeddelelse.

Men eftersom dagligdagen herhjemme for de flestes vedkommende inkluderer services fra offentlige myndigheder, nyheds- og sociale medier, streaming-tjenester og meget andet, er mange på den ene eller anden måde i kontakt med transceivere på daglig basis.

Det samme gør sig gældende ved mobiltelefoni, hvor den fiberoptiske teknologi i større og større grad anvendes i blandt andet mobilmasterne, og det får Carsten Tidselbak til at se lyst på fremtiden i Atop.

- Det er et område, vi forventer os endnu mere af de kommende år med de ultrahurtige 5G-mobilnetværks indtog, siger Carsten Tidselbak i pressemeddelelsen.

For Atops vedkommende er det dog sjældent, at deres navn rent faktisk kommer ud i den store verden, for 90 procent af Atops produktion markedsføres ikke i eget navn og sælges i stedet som OEM til andre brands.

Atop Europe har hvert år siden 2017 leveret millionoverskud, og senest blev det i fjor til et overskud på godt 4 millioner kroner.

ATOP EUROPE A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 17,8 14,9
Resultat af primær drift 7,2 6,0
Resultat før skat 5,4 6,4
Årets resultat 4,1 5,0
Balancestatus 45,2 65,3
Egenkapital 14,8 12,7
Antal ansatte 9 8
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11