23948sdkhjf

Nordjyder har fundet en guldgrube: - Det er uden tvivl et marked, der kommer til at vokse

I et marked med konstant voksende efterspørgsel på hastighed, båndbredde og streamingkvalitet har nordjyske Atop gode muligheder for at vokse endnu mere, end de har gjort de seneste år.

Aalborg-virksomheden leverer optiske transceivere, der spiller en stor rolle i udrulningen af fibernet og 5G i Danmark og verden over. Og det gør virksomhedens CEO, Carsten Tidselbak, optimistisk.

- Det er uden tvivl et marked, der kommer til at vokse. For fibernet bliver større, og når internet i hjemmet på sigt bliver suppleret af 5G, så kræver det også, at infrastrukturen skal være kraftigere, siger Carsten Tidselbak.

Europæisk bindeled til Asien

Atop Europe, som er Aalborg-virksomhedens fulde navn, er halvt ejet af kinesiske Atop Technology. Dermed foregår produktionen af optiske transceivere også i Kina og hos en samarbejdspartner i Malaysia.

På adressen i Aalborg foregår færdiggørelsen af en del af produkterne, og derudover står Atop Europe for salg og logistik for markederne i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Desuden kommer en stor del af de færdige produkter direkte fra fabrikkerne østpå, og så agerer den danske del af forretningen som distributør fra det nordjyske og videre ud i EMEA-markederne.

- Det gør vi for at imødekomme efterspørgslen på at kunne få varerne ud fra dag til dag, siger Carsten Tidselbak.

Lille afmatning efter stor vækst

Carsten Tidselbak og Atop har i flere år kunnet præsentere flotte overskud på baggrund af netop den voksende efterspørgsel. Det lader dog til at stagnere en smule i indeværende regnskabsår, fortæller han.

For ligesom for mange andres vedkommende oplevede Atop stor efterspørgsel i coronatiden og under forsyningskrisen.

- Vores forretning voksede voldsomt under corona, fordi processen med at få flere til at arbejde hjemmefra blev speedet kraftigt op. Og i år har vi kunnet mærke, at der er blevet bremset lidt op, fordi udviklingen har været hurtigere end forventet, og fordi der blev opbygget store lagre, siger Carsten Tidselbak.

Trods den lille afmatning i markedet er Carsten Tidselbak fortrøstningsfuld for Atop. Det har blandt andet fået dem til at investere i spritnye lokaler, som de åbner i foråret. 

Det kan du læse mere om på Electronic Supply i næste uge.

Atops transceivere

  • Atop-transceiverne fungerer som interface til og fra alle typer lyslederkabler med plads til alt fra bare en enkelt af de ultratynde fibre og til mange tusinde parallelle fibre.
  • Kan efter behov transportere data med hastigheder fra 100 Mb/s og helt op til 400 Gb/s.
  • En enkelt transceiver kan koste fra ganske få dollars og helt op til flere tusinde dollars.

Kilde: Atop Europe

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.191