23948sdkhjf

UV-virksomhed konkurs

Tvist mellem fynsk erhvervsmand og stifter af Audite Robotics inden konkurs

Den fynske UV-desinfektionsvirksomhed Audite Robotics er gået konkurs.

Det fremgår af Statstidende.

Årsagen til konkursen er ifølge kurator Malene Raunholt ret simpel: Der har været stor gæld i virksomheden, og derfor har Skat begæret Audite Robotics konkurs.

Malene Raunholt fortæller desuden, at der er enkelte andre kreditorer.

Hun fortæller videre, at hun er ved at undersøge mulighederne for et salg af aktiviteterne i virksomheden, som har udviklet en robot til UV-desinfektion til brug på eksempelvis hospitaler.

- Men der har ikke været drift i virksomheden i noget tid, så det kan blive vanskeligt. Men jeg vil gøre en indsats for det, siger Malene Raunholt.

Uenighed om betingelser for investering

Netop driften blev der også sat spørgsmålstegn ved i forbindelse med udgivelsen af den seneste årsrapport for regnskabsåret, der lukkede 30. juni i fjor.

Her lød det blandt andet, at Audite forventede, at nye investorer ville træde ind i virksomheden, når en række "igangværende sager" var afsluttet.

I Fyens Stiftstidende fortæller stifteren af Audite Robotics, Jacob Sohrabi Niclassen, at de investeringer ikke faldt alligevel.

Her beskylder han den odenseanske erhvervsmand Harald Tokerød for at have lovet ham at investere et stort millionbeløb i Audite Robotics, hvis virksomheden opfyldte bestemte mål. Men investeringen kom ikke alligevel.

Der er dog mellem de to parter uenighed om, hvorvidt betingelserne var blevet overholdt.

- Tokerød Plus (Harald Tokerøds selskab, red.) valgte undervejs at opsige samarbejdet, da vi ikke mente, at Jacob opfyldte målsætningerne og forudsætningerne, som vi lagde til grund for samarbejdet, hvilket vi også søgte juridisk bistand til at få bekræftet. Vi inkasserede i øvrigt et tab på mere end 100.000 kroner ved at opsige samarbejdet, siger Harald Tokerød til Fyens.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094