23948sdkhjf

Strategiskifte koster nordjyder millioner

IoT-virksomheden Seluxit halverer forventningerne til omsætningen efter nyt sats på egne løsninger

Den nordjyske IoT-virksomhed Seluxit nedjusterer forventningerne til det igangværende regnskabsår.

Omsætningsforventningerne hedder nu 4-6 millioner kroner mod tidligere 10-13 millioner kroner, og virksomheden forventer et EBITDA på -3,5 til -2,5 millioner kroner mod tidligere -1 til 2 millioner kroner. 

Det bekymrer dog ikke CEO, Daniel Lux.

- Vi er inde i nogle udbud, som vi stadig venter på. Og vi kunne se, at selvom de kom i hus denne eller næste uge, så ville vi ikke kunne nå at levere det i indeværende regnskabsår, fordi leveringen typisk tager 8 til 12 uger, siger Daniel Lux.

God omsætning på nyt sats

Udbuddene, som Seluxit har budt ind på, er inden for undervisnings- og energioptimeringsområderne. Det er områder, som Seluxit tidligere har givet udtryk for at satse mere på.

Tidligere har Seluxit hentet større omsætning på at være underleverandør til forskellige typer IoT-opgaver. Og selvom nedjusteringen på overfladen kunne tyde på, at det er et forkert sats, så går den del af forretningen efter planen, lyder det fra direktøren.

- 90 procent af omsætningen kommer fra produkter og nye løsninger, så på den måde er omstillingen til egne produkter og løsninger lykkedes, siger Daniel Lux.

- Men omsætningen på de eksisterende kunder er næsten væk på grund af nedgang i kundernes salg, siger Daniel Lux.

Bedre økonomi i egne produkter

Selvom de førnævnte ordrer ikke når at komme i hus i dette regnskabsår, forbliver Daniel Lux positiv. Han mener, at satsningen på egne løsninger i det lange løb har væsentligt større vækstpotentiale end underleverandør-rollen.

Han fortæller, at Seluxit som underleverandør arbejdede med udviklingsprojekter med IoT i alt fra haverobotter til gardinløsninger.

- Det binder langt flere ressourcer at være underleverandør, end hvis vi satser på de to andre områder. Det, tror jeg, vi kan skalere bedre, siger Daniel Lux.

Om Seluxit

  • Nordjysk IoT-udvikler stiftet i 2006.
  • Udvikler IoT-løsninger til især energioptimering inden for bygningsdrift samt industri og landbrug, men har de senere år også gjort sig i IoT-løsninger til Edtech-sektoren.
  • Har tidligere arbejdet som underleverandør men har de senere år satset mere på udvikling, salg og produktion af egne produkter.
  • Daniel Lux er CEO.
  • Seluxit har siden 2018 været noteret på First North-børsen.

Kilde: Seluxit

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078