23948sdkhjf

IoT-virksomhed har fået foden indenfor på stort sydeuropæisk marked

Selvom 2022/2023 ikke gik efter planen hos den nordjyske IoT-virksomhed, er stifter og CEO, Daniel Lux, alligevel fortrøstningsfuld.

Da direktøren forleden kommenterede det skuffende årsregnskab, kunne han fortælle, at det blandt andet hang sammen med forsinkede ordrer og et tilbageholdende marked for elmålere, der forhåbentligt er på vej tilbage.

Men derudover begynder de at komme ind i varmen på edtech-markedet i Spanien, og her ser Daniel Lux et stort potentiale.

- Vi begynder at se, at de ting, vi arbejder med på edtech-området, begynder at bære frugt. Det er især i Catalonien lige nu, men vi forventer at kunne brede det ud til resten af Spanien snart, siger Daniel Lux.

Om Seluxits edtech-platform

  • Produktet hedder Wappsto.
  • Det er en platform, der kan bruges til at lære om begreber som programmering, data og IoT.
  • Giver skoleelever muligheden for at bruge data fra sensorer i realtid med Microbit.
  • Microbit er en computer i lommestørrelse, der har til formål at introducere børn for, hvordan software og hardware fungerer sammen. Den har et LED-display, knapper, sensorer og mange input / output-funktioner, der kan programmeres til at interagere i forskellige sammenhænge.

Kilde: Seluxit

Forventer vækst i Spanien - og mere til

Daniel Lux fortæller, at der fra statens side i Spanien er afsat store midler af til at integrere elektronik og data i skolen, og det kan komme Seluxit til gode. Derfor forventer de en stor vækst i Spanien, og i det lange løb kan det komme virksomheden til gode, at det er netop i Spanien, de er ved at finde fodfæste.

- Når vi udvikler lærematerialer og -planer på spansk, kommer der også til at være mere synlighed og tilgængelighed i andre spansktalende lande, så der ser vi nogle muligheder på sigt, siger Daniel Lux.

Han fortæller desuden, at de ligeledes har ordrer i blandt andet Hong Kong, Tyskland og Storbritannien.

Vil måske splitte op

Fordi edtech-delen af Seluxit på mange måder adskiller sig fra resten af virksomheden, overvejer Daniel Lux, at det forretningsben på et tidspunkt skal udskilles fra resten af virksomheden.

- Vi overvejer at splitte det op for at give det den opmærksomhed, det fortjener, for lige nu kører vi med, at det primært er mig, der sælger den her del i Tyskland, Spanien og Storbritannien, siger Daniel Lux.

Indtil videre forbliver Wappsto dog en del af Seluxit, hvor det i skrivende stund udgør omkring 15-20 procent af forretningen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094