23948sdkhjf

Gomspace taber stor ordre og mister 28 omsætningsmillioner

I slutningen af 2021 landede Gomspace en stor ordre hos ESA i samarbejde med britiske RAL Space, men den ordre er nu faldet til jorden.

Det oplyser Gomspace i en pressemeddelelse.

Kontrakten lød på en leverance til ESAs Scout1-mission, der skulle indgå som en del af klimaobservationsprogrammet CubeMap, men efter langstrakte forhandlinger er parterne nået frem til, at det ikke vil være muligt for Gomspace og RAL Space at levere ordren inden for de budgetrammer, som ESA har sat.

Derfor har ESA onsdag informeret Gomspace og RAL Space om, at CubeMap vil blive droppet.

Kontrakten lød oprindeligt på 7 millioner euro, og heraf vil Gomspace modtage 3,2 millioner euro for det arbejde, de hidtil har udført, mens de resterende 3,8 millioner euro dermed ikke længere indgår i ordrebogen. Det svarer til tabt omsætning på godt 28 millioner kroner.

Ifølge Gomspace-CEO Carsten Drachmann var der ikke anden udvej end at droppe samarbejdet, da de ganske enkelt ikke ville hente nok indtjening ud fra de betingelser, der blev opstillet.

- Annulleringen er ikke et ønsket eller let resultat for nogen af de involverede, men fra Gomspaces side besluttede vi at følge vores principper og rimelig indtjening og pengestrømme i alt, vi er involveret i. I sidste ende var konsortiet for langt væk fra det budget, som ESA havde, og der var ingen støtte til at fortsætte missionen under disse omstændigheder, siger Carsten Drachmann i pressemeddelelsen.

Carsten Drachmann udtaler videre, at den annullerede ordre på kort sigt vil have indflydelse på toplinjen, men at man ikke forventer, det vil have store konsekvenser for dækningsbidraget.

Electronic Supply forsøger at få en kommentar fra Carsten Drachmann om, hvorvidt aflysningen af ordren vil have indflydelse på medarbejderstaben, eftersom en stor tabt ordre i slutningen af i fjor medførte en stor fyringsrunde i hos aalborgenserne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094