23948sdkhjf

Afgørelse: TDC skal droppe kinesisk hardware

Med afsæt i loven om leverandørsikkerhed i teleinfrastrukturen skal TDC inden 1. januar 2027 have udfaset alt udstyr fra kinesiske Huawei til TDCs DWDM-net.

Afgørelsen er truffet af Center for Cybersikkerhed, oplyser TDC selv i en pressemeddelelse.

Baggrunden for forbuddet er, at man frygter, at de kinesiske myndigheder kan spionere på danske netværk, men den aktuelle afgørelse hænger ikke sammen med, at kineserne er blevet taget med fingrene i kagedåsen, lyder det fra TDC i pressemeddelelsen.

"Det er vigtigt for TDC Net at understrege, at hverken myndighederne eller vi på noget tidspunkt har kunnet konstatere noget sikkerhedsbrud. Ellers havde naturligvis omgående reageret," skriver TDC i pressemeddelelsen.

Det lyder videre, at Center for Cybersikkerhed ikke har fundet nogen konkret trussel, hvorfor forbuddet skal ses som en sikkerhedsforanstaltning i det lange løb frem for en nødløsning i øjeblikket.

TDC erklærer sig i øvrigt enige i beslutningen fra centret.

"Vi har fuld tillid til myndighedernes vurdering og afgørelse, og vi følger naturligvis den afgørelse, der nu er truffet og går i gang med at implementere den. Vi har ingen grund til at sætte spørgsmålstegn ved Centrets sikkerhedsfaglige vurdering - det er klart, at CFCS har en bredere og dybere indsigt i forhold til beskyttelse af den nationale sikkerhed, end vi har," skriver TDC i pressemeddelelsen, hvor de ligeledes uddyber, at de frem til den endelige udfasning i i 2027 fortsat vil fastholde egne sikkerhedsprotokoller for at sikre sig imod overvågning.

TDC oplyser videre, at arbejdet med at finde en ny leverandør nu pågår, omend "det bliver med en meget stram tidsplan, men vi vil sikre, at vi kommer i mål til tiden."

DWDM er en optisk teknologi, der anvendes til at øge båndbredden ved at "pakke" flere bølgelængder på samme fiber. På den måde kan man øge kapaciteten uden at skulle nedgrave nye kabler.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078