23948sdkhjf

Ledigheden falder og flaskehalsproblemer øges

Ledigheden falder fortsat. Den positive udvikling forøger dog chancen for flaskehalsproblemer på arbejdsmarkedet især på det private område.
Ledigheden falder og falder. Dagbladet Børsen har foretaget beregninger på den senest offentliggjorte arbejdsmarkedsredegørelse fra de 14 regionale arbejdsmarkedsråd.

Dagbladet Børsen beregner, at ledigheden alene i marts måned er faldet fra 137.000 til 133.500.

Den positive udvikling på arbejdsmarkedet giver ifølge Dagbladet Børsen anledning til at tro, at ledigheden ved årets udgang er helt nede på ca. 125.000. Dette er en fremskrivning, da økonomer hidtil har troet, at 125.000 først ville være opnået i løbet af 2007.

- En fremskrivning af forventningerne til ledigheden på baggrund af arbejdsmarkedsredegørelsen peger på, at ledigheden vil falde til 126.100 i slutningen af året. Vurderingen passer godt med de seneste nøgletal, som viser, at situationen på arbejdsmarkedet strammer til, siger Steen Bocian, chefanalytiker i Danske Bank ifølge Dagbladet Børsen.

Samtidig som ledigheden på arbejdsmarkedet falder, stiger flaskehals-problemet og risiko for øget lønpres hos flere virksomheder inden for især den private sektor. Ifølge redegørelsen er flaskehalsproblemet på et år steget fra 100 til 207, informerer Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062