23948sdkhjf

Hver anden virksomhed skal skifte ejer inden for 10 år

Vil du købe en god virksomhed, så skulle der være gode muligheder for det nu og de næste 10 år frem. Hver anden virksomhed skal nemlig overdrages til en ny ejer inden for 10 år.
Nogle virksomheder vil gå videre i familien eller til en betroet ansat, men mere end hver anden af dem kan blive sat til salg til interesserede.

Det viser en undersøgelse, som match-online.dk - Danmarks kontaktbørs for køb og salg af virksomheder og Håndværksrådet offentliggør i dag. Undersøgelsen har svar fra ca. 800 små og mellemstore virksomheder.

Årsagen til, at så mange virksomheder sættes til salg i de kommende år, er, at danske virksomhedsejere i gennemsnit er godt oppe i 50’erne.

- Vi har nogle af de ældste virksomhedsejere i Europa, og derfor vil de kommende år byde på en markant fornyelse i ejerkredsen af danske virksomheder, siger kommunikationschef i Håndværksrådet Søren Nicolaisen.

- Vi står med nogle rigtig gode virksomheder, der skal sælges i de kommende år. 15 % af virksomhederne skal overdrages inden for 3 år, og 85 % af dem havde overskud sidste år. Det er et meget positivt udgangspunkt for et godt salg. Men vi ser også, at en del virksomheder nævner, at de har problemer med at finde og få kontakt til en køber. Det er dér, vi kan hjælpe i match-online.dk, siger Peter Dalkiær, der er direktør for match-online.dk, og fortsætter:

- Min opfordring til mange af dem, der gerne vil starte egen virksomhed, er, at de overvejer at købe en virksomhed i stedet for. Mange nystartede virksomheder lukker efter få år. Derfor er det mere solidt at overtage en virksomhed, der allerede har fat i kunderne.

I Håndværksrådet glæder man sig over, at der er skabt mange forbedringer for virksomhedsoverdragelserne i de senere år.

- De seneste års forbedringer i beskatningen af virksomhedssalget og de muligheder, der er kommet for at få en favorabel finansiering i vækstkautionsordningen, vil medvirke til, at flere generationsskifter lykkes. Vi har stadig nogle forslag til forbedringer, men må samtidig sige, at virksomhedernes egen planlægning af overdragelsen er vigtig for succes. Hver tredje virksomhed mener, det er svært at starte processen, og en del virksomheder kommer for sent i gang. Virksomhederne skal derfor i god tid have fat i gode rådgivere, siger Søren Nicolaisen.

Undersøgelsen viser også, at de fleste virksomhedsejere mener, at deres virksomhed kan sælges, og at ejerens pension ofte er meget afhængig af et provenu for salget af virksomheden. Undersøgelsen viser bl.a. også, at de fleste virksomheder er startet fra bunden.

Undersøgelsen kan ses på:

http://www.match-online.dk/upload/handva...
http://www.hvr.dk/publikationer/matchpdf.pdf

Kilde: Håndværksrådet. http://www.hvr.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094