23948sdkhjf

Ny antenne sikrer hurtigere og billigere trådløst netværk

Om et par år skal det være muligt at komme på nettet langt fra fast telefonforbindelse og en netværksrouter. Den trådløse løsning er et projekt en forskergruppe fra London står bag.
En ny antenne kaldet MIMO (multiple-input-multiple-output) skal i fremtiden sikre, at vi kan komme på nettet uden at sørge for hverken at have fast telefonforbindelse eller en netværksrouter i nærheden, skriver Computerworld.

Et forskerhold fra Imperial College London arbejder på at udvikle antennen, der skal erstatte nuværende faste forbindelser, og i løbet af sommeren 2008 skulle den nye prototype være klar lige til at bruge i virksomheden eller i det private hjem.

Den avancerede MIMO-antenne opfanger og udsender radiosignaler mellem lokale netværk og eksterne routere og hermed udveksles data og signaler, der former et trådløst netværk.

Udfordringen for forskerholdet i arbejdet med MIMO-antennen er at lade den samspille med netværksteknologien og samtidig undgå at forstyrre eksisterende radiobølger.

Den trådløse netværksløsning forventes at kunne give større hastighed end eksisterende netværksudbydere og til billigere penge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063