23948sdkhjf

Mangel på arbejdskraft koster virksomheder milliardomsætning

Manglen på arbejdskraft kommer til at koste det danske samfund 24 mia. kr. næste år. Det er det beløb, danske virksomheder står til at miste i omsætning i 2007, hvis der ikke gennemføres reformer, som kan øge arbejdsudbudet eller sænke ledigheden yderligere.
Allerede i år vurderes omsætningstabet at løbe op i 16 mia. kr. Det fremgår af den nye økonomiske prognose fra Dansk Industri, som torsdag blev præsenteret i Industriens Hus i København.

- Vi er nu ganske tæt på den økonomiske kapacitetsgrænse, og det er stort set ikke muligt at nedbringe ledigheden yderligere uden at der gennemføres reformer på arbejdsmarkedet. Hvis vi fortsat vil have vækst i Danmark, kræver det enten, at vi får nogle reformer på arbejdsmarkedet, at vi får flere til at deltage på arbejdsmarkedet, at vi får tiltrukket mere udenlandsk arbejdskraft eller at danskerne hver især arbejder lidt længere, siger cheføkonom Klaus Rasmussen, DI.

De danske virksomheder oplever i stigende grad, at de må sige nej til ordrer. Alene i 2005 betød det, at ordrer for 16 mia. kr. gik til udenlandske konkurrenter.

- Der er stor efterspørgsel på danske produkter, men vi kan ikke imødekomme hele efterspørgslen, siger Klaus Rasmussen.

DI's prognose forudser at den økonomiske vækst falder fra 2,1 pct. i 2006 til 1,6 pct. i 2007.

Kilde: Dansk Industri, http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125