23948sdkhjf

Space Inventor vokser med raketfart - har allerede overgået sidste års salg

Aalborgensiske Space Inventor skrev rumhistorie, da virksomheden i slutningen af april måned sendte verdens mindste geostationære kommunikationssatellitud i 36.000 kilometers højde - på ryggen af Elon Musks SpaceX-raket.

Nu har Space Inventor fået så meget fart under vingerne, at virksomheden netop har passeret hele sidste års salg. 

Blandt andet har to dugfriske ordrer til det amerikanske forsvar været helt instrumentale for Space Inventors position på det vigtige amerikanske marked.

Især opsendelsen af verdens mindste geostationære satellit i slutningen af april har givet genlyd over hele verden, og blot seks måneder inde i 2023 har Space Inventor altså nu solgt så mange nye projekter, at hele sidste års salg allerede er i hus.

Opsendelsen og udviklingen af satellitten er noget af det, der for alvor har fået kunder fra hele verden til at kontakte Space Inventor med henblik på udviklingen af flere nye projekter og satellitter, lyder det i en pressemeddelelse.

 Det i en sådan grad, at Space Inventor lige nu har en pipeline på en halv milliard kroner.

- Opsendelsen af den geostationære styrbare satellit var et enormt sats for os, fordi vi selv har smidt millioner af kroner i udviklingen af satellitten. Men det har været et strategisk valg. Vi ville ganske enkelt bevise, at det godt kan betale sig at tage skeen i egen hånd og selv være med til at skabe udviklingen af den danske rumfartsindustri. Det har vist sig at være den rigtige beslutning. Vi har siden etableringen af Space Inventor aldrig oplevet så massivt et optage af nye ordrer, og jeg er, sagt på nordjysk, temmelig stolt af, at vi både skaber nye vidensarbejdspladser og masser af omsætning i de virksomheder, vi handler med, siger Karl Kaas, stifter af og CEO i Space Inventor.

Stor aftale

Space Inventor har grebet hele sin salgsstrategi lidt anderledes an, end man typisk ser i satellit- og rumfartsindustrien. Eksempelvis har Space Inventor netop solgt et tocifret millionprojekt til det amerikanske rumfartsagentur, hvor amerikanske og internationale premium-udbydere ellers normalt ville have vundet ordren. 

pace Inventor endte med at løbe med aftalen, fordi virksomheden anbefalede en helt anden og bedre konstruktion end i udbudsmaterialet. Det valgte den contractor, som i sidste ende skal levere projektet, at lytte til.

Tilsvarende har Space Inventor netop underskrevet en kontrakt med en amerikansk forsvarsleverandør, hvor Space Inventors store kapacitet inden for stjernenavigation har været tungen på vægtskålen i forhold til at sikre ordren. Også her ville projektet normalt være gået til en af de meget større aktører i branchen.

-Det mest nærliggende er at sætte sig over i et hjørne og knibe sig selv i armen, for det vi oplever lige nu, føles næsten for godt til at være sandt. Men ikke desto mindre er vi lykkedes med stort set alt det, vi har valgt at sige ja til, og at dømme efter vores nuværende pipeline på en halv milliard kroner er det blot på med arbejdshandskerne og op på raketten. Det er lidt en drøm, der går i opfyldelse for os, kommenterer Karl Kaas.

Ud over udviklingen af projekter for flere landes forsvarsministerier har Space Inventor igangsat produktionen af et større antal bring into use-satellitter i stil med virksomhedens geostationære satellit. Denne type satellit forventes at komme til at udgøre en større og større del af forretningen - også fordi de vil kunne løse nationale forsvarsopgaver, som der bliver flere og flere af.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094