23948sdkhjf

Automationsvirksomhed køber sjællandsk robotvirksomhed

Esbjerg-virksomheden Qubiqa, der producerer automatiserede pakkeløsninger til isoleringsindustrien, har opkøbt den sjællandske robotvirksomhed CH System.

Dermed får virksomheden tilført nye forretningsområder og 70 nye kolleger. Købet skal bidrage til Qubiqas mål om en milliardomsætning senest i 2032. 

Det fortæller bestyrelsesformand Axel Manøe Jepsen i en pressemeddelelse. 

- Omkring 90 procent af vores aktiviteter er indenfor vores kerneforretning til isoleringsindustrien, og rent strategisk passer CH System ideelt med vores ambition om at udbygge vores forretningsområder og sikre, at vi er bredere funderet på flere markeder. Vi tror på, at opkøbet styrker begge virksomheders fremtid, siger han.

Qubiqa har før opkøbet 240 medarbejdere fordelt på salg, administration, teknik og produktion på Morsøgade i Esbjerg samt produktion i Polen.

Skal udnytte den samlede kompetence

Virksomheden udvikler og producerer automatiserede pakkeanlæg til isoleringsproducenter i hele verden – noget, som også udgør en mindre del af porteføljen hos CH System.

- Vi ser en klar fordel i, at to veldrevne, stærke virksomheder nu får samme ejerkreds, siger Qubiqas CEO, Morten Lagoni Seeberg, i pressemeddelelsen. 

- Vi skal videreføre to stærke brands, som begge har travlt. Vi skal bruge tiden på at finde de oplagte steder, hvor vi kan udbygge og vokse ved at udnytte den samlede kompetence. Vi har nogle fælles snitflader, som gør det oplagt at søge synergier, for eksempel i forsyningskæden. Desuden får vi fra Qubiqas side nu en indgang til nye markeder og forretningsområder, hvor CH-System er aktive, for eksempel indenfor Food, PtX og Pharma. Så der er vækstpotentiale i samarbejdet for os begge, siger Morten Lagoni Seeberg.

Giver nye muligheder

Tilsvarende ser CH System frem til at træde ind i forsyningskæden hos Qubiqa med de betydelige stordriftsfordele, det indeholder.

- Ved at samarbejde opnår virksomhederne en kritisk masse, der kan anvendes til at opretholde og udvide vores samlede serviceforretning, siger Christian Weinreich, medejer og Technical Director i CH System, i pressemeddelelsen.

Han ser klare potentialer i at blive en del af en større virksomhed:

- Vi ser en væsentlig fordel i de tilførte kompetencer og øgede økonomiske ressourcer til at håndtere stadigt større projekter, som vores multinationale kunder efterspørger. Med øget volumen sikrer vi en stabil og pålidelig platform, hvor forretningerne styrkes til fordel for både medarbejdere, kunder og leverandører, siger Christian Weinreich.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094