23948sdkhjf

Robotlærling løb med flot pris

Fortællingen om årets lærling i Østjylland er først og fremmest den enkle historie om en dygtig elektronikfagtekniker. Men det er også historien om den voksne mand, der ad mange omveje fandt sin rette hylde hos Capra Robotics i Viby, hvor han med stor faglighed løser store og komplicerede opgaver med højt humør.

- Vi har valgt at udnævne Sune Falk som Årets Lærling i Østjylland, fordi han udviser en kæmpe faglig stolthed, og hele tiden gør lidt ekstra for at udføre sine opgaver bedst muligt. Sune har gennem hele sin læretid arbejdet på et konsistent højt fagligt niveau, og han har været dygtig til at skabe overblik uden at negligere detaljen i arbejdet, forklarer Anders Strange, formand for DI Østjylland, der i dag overraskede Sune Falk på sin arbejdsplads.

Anders Strange fremhævede i motivationen for tildeling af prisen, at selv de største opgaver har Sune styr på, og sådan har det været helt fra starten. Han har udvist en bred faglig forståelse for elektronikfaget, og har gennem sin læretid lavet mangfoldige projekter på højt niveau i et bredt udsnit af elektronikfaget.

Sune har igennem sit lærlingeforløb været knyttet til Aarhus Tech. Her får han også ros og flotte karakterer; og har endda gennemført læretiden på reduceret tid på blot to år og syv måneder.

- Sune bør være en stor inspiration for alle. Han har haft modet til at gå nye veje i en voksen alder og taget en uddannelse i et fag, som han brænder for og er hamrende dygtig til. Det har vi brug for mere af i Danmark. Det er aldrig for sent at følge sin drøm og få mere glæde i sit liv og sit arbejde, siger Chester Folming, uddannelsesdirektør på Aarhus Tech.

Sune er 44 år og har efter sin HTX-eksamen prøvet forskellige ting af, blandt andet i forskellige IT-virksomheders supportafdeling. Men han har altid ønsket at komme tilbage til elektronikfaget.

Head of electronics Martin Poulsen, Capra Robotics, siger:

- Vi er stolte af Sune, fordi han er en exceptionel kollega, der altid er ansvarsbevidst og klar til at hjælpe og løse enhver opgave. Og vi er glade for – og meget stolte af – at Sune nu får DI's lærlingepris. Det er fuldt fortjent.

Anders Strange vil gerne have flere til at følge Sunes fodspor:

- Han er jo et eksempel på, at mulighederne bestemt stadigvæk er der, selv om man ikke har taget den direkte vej fra folkeskole til erhvervsuddannelse, men har lavet noget andet ind imellem, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078