23948sdkhjf

Danske tågesikringsvirksomheder har det svært

Protect A/S, der er producent og eksportør af tågesikringsudstyr mod indbrud, tyveri og hærværk fik i 2005 et uventet underskud på knap to mio. kr. før skat. Den århusianske fabrik har ligesom Martin-datterselskabet Martin Security Smoke haft svært ved at få afsat sine produkter.
De to største danske spillere på tågesikringsmarkedet har haft svært ved at tjene penge i 2005. Protect A/S oplyser et underskud på knap 2 mio. kr. før skat. Det skriver Dagbladet Børsen i dag.

- Der har været en tilbageholdende investeringslyst i sikkerhed fra de store kædekunder på flere internationale markeder, siger adm. direktør Poul Dalsgaard til avisen.

Resultatet for 2005 er yderligere påvirket af meget store omkostninger i forbindelse med varemærkeregistreringer, nye distributørkontrakter, udvikling af tekniske godkendelser af to nye produktserier samt udgifter til udvidelser og markeds-føring på både nye og etablerede markeder.

Bruttoavancen har endvidere været under stærkt pres som følge af en reduceret dækningsgrad i forbindelse med introduktionen af nye produktserier. Det har samtidig medført nedskrivninger på en nu nedlagt produktserie, oplyser avisen.

Protect A/S har udviklet og lanceret to nye produktserier globalt.

Poul Dalsgaard er utilfreds med underskuddet på 2 mio. kr. i 2005. Året før var der et overskud på 216.000 kr. før skat, og han forventer et markant forbedret resultat i 2006. Konkurrenten Martin Security Smoke forventer ligeledes bedre resultater i 2006 og har allerede nu en stor ordre fra Korea i sigte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078