23948sdkhjf

IoT-virksomhed nomineret til vigtig messe-pris

Virksomheder fra henholdsvis Nordjylland, Nordsjælland og Østjylland er nomineret til HI Sustainable Development Award 2023

HI Sustainable Development Award 2023 hædrer virksomheder, der gør en særlig indsats for at integrere bæredygtig udvikling, og årets tre nominerede er Xtellio fra Aalborg, Eilersen Calibration Solutions fra Kokkedal og Neurospace fra Hørning.

Xtellio, der tidligere var kendt som Xtel Wireless, har længe udviklet IoT-produkter og har nu udviklet et nyt dataopsamlingskoncept, der gør det enkelt og nemt for virksomheder at skabe og tilgå de data, som efterspørges. Og nomineringen er af stor betydning for Xtellio.

- Denne pris er vigtig af flere årsager - den er naturligvis vigtig for os som anerkendelse af Xtellios løsninger, men endnu mere for samfundet generelt. Der skal mere fokus på alle de banebrydende digitale løsninger, der bliver udviklet og lagt i markedet fra danske virksomheder. Vi er i den absolutte elite omkring digitalisering i Norden, og med denne pris' udgangspunkt i FN's verdensmål sætter vi fokus på, hvordan digitale løsninger kan accelerere de nødvendige tiltag imod en mere bæredygtig samfundsudvikling, lyder det fra CEO i Xtellio Tom Valbak Aardestrup.

Vandbesparende målinger

Eilersen Calibration Solutions har udviklet et produkt, der via hydraulisk kalibrering sikrer præcise og vandbesparende målinger af væsker og kemi i forbindelse med medicin- og vaccineproduktion. Et produkt, der dermed i virksomhedens optik flugter med prisens værdier.

- Vi har ansøgt HI Sustainable Award, fordi EilerCal bidrager positivt til medicinal-, fødevare-, og drikkevareindustriens grønne omstilling ved at reducere deres årlige forbrug af vand med millioner af liter. EilerCal er udviklet i samarbejde med ledende medicinalproducenter, og EilerCal har allerede gjort kalibreringen lettere og hurtigere og har sparet vores kunder for vand og energi. Derfor har vi inden lanceringen oplevet stor interesse fra de største internationale medicinalproducenter, lyder det fra Sebastian Schlicker, der er product manager i Eilersen Calibration Solutions.

Ønsker at sætte liv i data

Neurospace udvikler maskinlæring og kunstig intelligens til infrastruktur og industrien og har desuden udviklet ”AI Campen” til at vurdere virksomheders potentiale for at benytte data i produktionen og transformere den - noget, man i virksomhedens optik kan blive bedre til herhjemme.

- I Danmark har vi stor tradition for at opsamle data, men der er ikke samme tradition for at bruge data. Neurospace er startet med ambitionen om, at der skal sættes liv i data. Vi ønsker at gøre kunstig intelligens til en af de ledende roller i den grønne omstilling. Vi håber på, at nomineringen kan være med til at vise aktører inden for industri- og forsyningssektoren, at vi sammen kan skubbe den grønne omstilling med datadrevne løsninger, lyder det fra Bo Stig Henriksen, der er CCO og maskinmester i Neurospace.

Tager udgangspunkt i FN's 17 verdensmål

HI Sustainable Development Award 2023, der er sponsoreret af DI Produktion, tager udgangspunkt i FN's 17 verdensmål og blev senest vundet af Siemens Gamesa Renewable Energy i 2021. Alle indstillede til prisen er blevet vurderet i forhold til de tre kriterier positiv påvirkning, potentiale for opskalering og teknisk innovation.

Foruden æren er der 50.000 kr. på højkant, når årets vinder kåres den 4. oktober klokken 11.00 på HI-messen i Hal F/Technomania.

HI-messen finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078