23948sdkhjf

Grundfos vinder klimapris

Grundfos, Salling Group og Nykredit var finalister til prisen Climate Impact Award, som blev uddelt ved Sustainability Awards

Dansk Erhverv og EY var den 14. september værter ved Sustainability Awards, hvor der blandt andet skulle uddeles en række priser.

Climate Impact Award var blandt de priser, som blev uddelt i Børssalen, der var fyldt til sidste stolerække. Vinderen blev fundet af en uafhængig jury, der har vurderet otte nominerede virksomheder ud fra en række kriterier. Ud af de otte nominerede blev tre finalister udpeget: Grundfos, Salling Group og Nykredit.

Og det blev altså Grundfos, der løb med sejren.

Climate Impact Award er en pris, der gives til en virksomhed, som i sit strategiske afsæt har særligt ambitiøse mål og handlinger i arbejdet med klimaforandringer, fortæller Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark:

- Med Climate Impact Award er fokus på virksomheder, som allerede gør det godt, men vil endnu mere. Ved for eksempel at introducere nye initiativer, der kan inspirere og sætte nye standarder. Det handler altså om klar impact, og kriterierne for prisen er hårde, så der skal vises solide resultater, der understøtter ambitioner og mål. Den uafhængige jury fandt Grundfos som et godt eksempel på dette.

Værdien i at løfte i flok

Juryen begrundede blandt andet valget af Grundfos med deres solide resultater og en komplet plan for net zero. Juryen fremhævede også Grundfos’ partnerskaber om at finde løsninger på for eksempel mere klimavenlig produktion.

- Årets vinder af Climate Impact Award er særdeles ambitiøse og forstår samtidig værdien i at løfte i flok. Mange spændende initiativer kan fremhæves, og samtidig har Grundfos også global impact på tværs af værdikæden. De kommer ud over landets grænser - med positiv impact og forandring, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Mikael Geday, group executive vice president, chief financial officer i Grundfos, udtaler:

- Det er dybt forankret i vores forretning at gøre en positiv forskel for verdens vand- og klimaudfordringer. Takket være stærkt samarbejde på tværs af Grundfos fik vi sidste år godkendt vores science-based targets, og vi har allerede i 2023 afsat 150 mio. kr. til at understøtte initiativer, der vil muliggøre realiseringen af vores 2050 net zero-målsætning. Vi er enormt stolte af den anerkendelse, det er at modtage Climate Impact Award for dette arbejde.

Se nøgletal for:
Læs mere om: bæredygtighed
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437