23948sdkhjf

Nyt Erhvervsakademi på trapperne i Sydjylland

Seks erhvervsskoler i det sydlige Jylland indleder nu samarbejde om etablering af et nyt erhvervsakademi. Med en kombination af både tekniske skoler og handelsskoler skal akademiet sikre en god bredde og dybde i det faglige udbud.
De seks erhvervsskoler Vejle Handelsskole, Business College Syd, CEU Kolding, EUC Syd, EUC Vest, og Vejle Tekniske Skole har netop indleveret ansøgning til Undervisningsministeriet vedrørende nyt sydjysk erhvervsakademi. De afventer nu en hurtig ministeriel godkendelse af projektet.

Udbuddet vil komme både erhvervslivet og de uddannelsessøgende i Region Syddanmark til gode. Det nye erhvervsakademi vil tilsammen udbyde 11 videregående uddannelser, 9 merkonom-/teknonom linier og ”et hav” af forskellige erhvervsuddannelser.

Erhvervslivets udvikling i den jyske del af Region Syddanmark er stærk. Flere forskellige brancher er de seneste år vokset i volumen og flere globale virksomheder er etableret i området. Den tiltagende internationalisering af erhvervslivet har allerede i dag indflydelse på uddannelserne, og forventes i fremtiden at spille en endnu større rolle i udbudet af kortere videregående uddannelser.

Befolkningsgrundlaget i regionen er så stort og uddannelsesbehovet generelt stigende, så skolerne i det nye akademi forventer en øget tilgang til uddannelserne, som allerede i forvejen tiltrækker unge uddannelsessøgende fra alle dele af regionen. At uddannelserne er placeret geografisk spredt rundt på de seks deltagende erhvervsskoler, er en fordel, da det vil være med til at sikre vækst i flere af de store kommuner og købstæder i regionen, i modsætning til andre regioner, hvor uddannelsesudbudet typisk centreres i den største regionsby.

Det nye erhvervsakademi forventer at få stor indflydelse på fremtidens uddannelsessituation i Region Syddanmark.

Vejle Handelsskole får en koordinerende rolle i det nye akademi og EUC Vest skal forestå udvikling og kvalitetssikring. Rollerne byttes rundt hver andet år.

Kilde: Pressemeddelelse fra Vejle Handelsskole.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064